Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI DAN KAMPANJE

'Idemo po pobjedu': HDZ na Hvaru krenuo u kampanju za izbore

plenković, hvar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
16.08.2016.
u 15:30

Novinarima u Starome Gradu otkrio je da se HDZ zbog financiranja kampanje zadužio kod jedne komercijalne banke “po tržišnim uvjetima primjerenima političkim strankama”.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prvi dan službene predizborne kampanje provodi na otoku Hvaru čime, kako je rekao novinarima u Starom Gradu, pokazuje da vodi računa o svom porijeklu i otoku s kojeg potječe. 

- To je poruka da kao čovjek koji po očevoj strani potječe s otoka Hvara cijenim svoje korijene, svoje pretke, ljude čiji su simboli i vinova loza, i maslina, i lavanda, ali i težak rad naših težaka i ribara - rekao je Plenković nakon što je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Staroga Grada. Poslijepodne je imao zakazan prvi predizborni skup u gradu Hvaru. 

Novinarima u Starome Gradu otkrio je da se HDZ zbog financiranja kampanje zadužio kod jedne komercijalne banke “po tržišnim uvjetima primjerenima političkim strankama”, te da će financiranje kampanje biti potpuno zakonito, transparentno i odgovorno

Na pitanje o uvođenju ćirilice u javnu uporabu u gradu Vukovaru, što je važna tema o kojoj se posljednjih ponovo intenzivirala rasprava kroz izjave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, Plenković je odgovorio:

- Ne bih komentirao stavove drugih političara o toj temi. HDZ poštuje prava manjina. Usput, članak 8. govori i o uvažavanju Hrvata kao većinskog naroda. Ali, rješenje koje je pronađeno prije dvije godine, na tragu rješenja Ustavnog suda, a što provode tijela Grada Vukovara, je jako dobro rješenje. Licitiranje s time tko zaista ima prebivalište ne pridonosi podizanju povjerenja, dijaloga i tolerancije između manjina i većinskog naroda. A to je ono oko čega ćemo se mi intenzivno zalagati - rekao je Plenković. Time je, čini se, ipak kritizirao ministra Orepića koji je izjavio da u Vukovaru “neće biti uporišta za ćirilicu kad se izbrišu lažna prebivališta”. 

Plenković je jasno ponovio da velike koalicije između HDZ-a i SDP-a nakon ovih izbora neće biti i dodao da smatra da su “malo pretjerane te spekulacije”. 

- HDZ ide po pobjedu. Nakon toga će, ako bude trebalo, tražiti partnere s onim strankama s kojima smo podudarni svjetonazorski i programski - rekao je Plenković. 

>> Ukupno 2456 kandidata: Postotak žena u odnosu na prošlu godinu pao na 39,74 posto

Komentara 23

SH
shuljic50
11:06 16.08.2016.

Dragi moj Hvaraninu,puno uspjeha do Premijera želi ti tvoj Hvaranin Stipo..

MS
mare_split
12:25 16.08.2016.

Lijepo mjesto, dobrih ljudi ... poljoprivrednika i ribara (Ivan Dolac i Zavala)! U 6. mjesecu miriše po lavandi, u sezoni su svi na moru (turizam), u kasno ljeto u berbi grožđa i radu s vinom, u 11-om u berbi maslina,, kasnije u okopavanju i obrezivanju loza, ... ! Naš - hrvatski živalj! Odlično polazišno mjesto za općenarodnu HRVATSKU kampanju! Idemo ... po pobjedu bez - APIS-a!

Avatar johny21
johny21
12:16 16.08.2016.

Do pobjede!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije