Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Petrina:

'Petrov i krug oko njega ide po mišljenje van Mosta. Ne odlučuje se u Mostu'

Stipe Petrina
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
03.12.2015.
u 21:54

- Nekome je u interesu da se zavlači hrvatska javnost u cjelini do izvanrednih izbora - kazao je Petrina.

Izabrani saborski zastupnik i primoštenski načelnik Stipe Petrina kod Saše Cvetojevića u emisiji Pressing N1 televizije kazao je da se danas trebalo provesti glasovanje o prijedlogu da Mostov Robert Podolnjak postane predsjednik Sabora.

- Treba čovjeku dati priliku da se iskaže, on je znao da će biti predložen, jer da nije na prijedlog SDP-a bi se digao i pitao otkud vam to. Trebalo se provesti glasovanje bez obzira je li HDZ podržao Podolnjaka - rekao je Petrina i dodao da mu je "besmisleno da jedna politička snaga traži da budu svi jedinstveni oko nečega". Smatra da bi uz glasovanje Podolnjak postao barem "privremeni predsjednik" Sabora. - Ja bih apsolutno glasovao za Podolnjaka jer ni meni ovakva situacija ne paše, a ne da se neki tipovi iživljavaju - kaže Petrina i dodaje kako takva situacija odgovara HDZ-u, a otkriva i da je "tek na intervenciju Bože Petrova Podolnjak povukao svoju kandidaturu".

"Svi zastupnici Mosta nisu slobodni i ne mogu odlučivati po svojoj slobodnoj volji i savjesti"

Smatra da su Božo Petrov i Most odgovorni za ovo što se danas odigralo u Saboru. - Danas je bila mogućnost da Most dobije prvog čovjeka u zakonodavnoj vlasti. Ja sam predlagao ovo rješenje prije, da Most zatraži od obje strane obavezno mjesto predsjednika Sabora i danas je ta prilika prokockana - kazao je Petrina i dodao da će sada SDP i HDZ predložiti svoje kandidate te ocijenio da je "ovo jedna od rjeđih sramota u hrvatskom političkom životu". 

Smatra da se Most ne može nositi sa odgovornošću koju su mu dali birači te da su "priče o reformama i sastancima samo prazne priče". Misli da Most na eventualnim novim izborima neće dobiti više mandata. - Što će to značiti i ako Most i dobije? Opet partneri SDP i HDZ će ostati isti, osim ako ne misle da će dobiti 76 zastupnika - rekao je Petrina i dodao da "svi zastupnici Mosta nisu slobodni i ne mogu odlučivati po svojoj slobodnoj volji i savjesti". 

"Nekome je u interesu da se zavlači hrvatska javnost"

Smatra da se Most boji preuzeti ulogu koju su mu namijenili birači. - Kada vam netko ponudi drugu poziciju u državi, pa za kojeg Boga onda sudjelujete u tim izborima? Još mandata s novim izborima? 35 mandata? Pa zar niste rekli da se ne borite za fotelje? Za ništa je gluhom pričati i slijepom pokazivati. Gospodin Božo Petrov i krug oko njega ide po mišljenje van Mosta i ne odlučuje se u Mostu - kazao je Petrina te dodao da bi Most danas imao predsjednika Sabora da su zastupnici Mosta digli ruke za Podolnjaka. 

Na pitanje tko "dirigira priču", Petrina je kazao da to treba pitati Božu Petrova koji javnosti mora objasniti svoje postupke. - Nekome je u interesu da se zavlači hrvatska javnost u cjelini do izvanrednih izbora, samo ne vidim što će se promijeniti - kazao je Petrina koji ocjenjuje da je pola Mostovaca za HDZ, a pola za SDP.

>>SDP prihvatio poziv Mosta. Milanović na sastanak vodi i partnere iz koalicije

>>'Praktički smo danas doznali da HDZ ne prihvaća naš prijedlog predsjednika Sabora'

>>'Bili smo sigurni da smo blizu dogovora s Mostom'

Komentara 37

HR
HR4ever
22:08 03.12.2015.

E moj Stipe!!!! Ako dode do novih izbora ode fotelja u Hrvatskom Drzavnom Saboru.....toga se ti bojis...

Avatar Cinco
Cinco
22:09 03.12.2015.

Prestanite više s orgijanjem primitivnog sdplopovskog plaćenika. Isplanirano, ubačeno kukavijčje jaje u mostu.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
22:08 03.12.2015.

Bla, bla, bla...Petrina, kad ćemo čuti istinu o tvojoj braniteljskoj penziji koju si dobio na temelju gelera koji su ti poderali jaknu i od koje ti je šumilo u uhu, koja iznosi 6100 kuna, i koju primaš već 20 godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije