Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davorin Mlakar:

'Bili smo sigurni da smo blizu dogovora s Mostom'

Davorin Mlakar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
03.12.2015.
u 18:37

Na pitanje je li ovo put prema novim izborima, Mlakar je kazao da to "u jednom trenutku može biti put u nove izbore"

HDZ-ovac Davorin Mlakar u emisiji Hrvatska uživo HRT-a kazao je da će HDZ i koalicijski partneri zajedno odlučiti hoće li se odazvati pozivu Mosta za zajedničkim sastankom s predstavnicima koalicije Hrvatska raste koji bi se trebao održati u ponedjeljak. – O tome će odlučiti HDZ na svojim stranačkim tijelima, ne čak samo HDZ nego i partneri. Ovaj poziv ćemo komentirati tek kada naša stranačka tijela o tome razgovaraju i zauzmu stajališta kako ćemo dalje nastaviti razgovore – kazao je Davorin Mlakar. 

Na pitanje zašto HDZ nije podržao Roberta Podolnjaka na mjestu predsjednika Sabora, Mlakar je kazao da je "predsjednik Sabora po funkciji druga osoba u državi" te smatraju da to mjesto "samo po sebi ne može biti predmetom nikakvih dogovora ako govorimo o postizanju političke većine".

"Postizanje konsenzusa nije pretpostavka formiranja većine"

– Moramo ga gledati u kontekstu cjelokupne politike i dogovora oko većine u Saboru i većine koja će poduprijeti Vladu – objasnio je Mlakar te dodao da se samim konstituiranjem i izborom predsjednika Sabora ne rješava ništa ako nema potrebne većine za sastavljanje svih radnih tijela. 

Na pitanje je li ovo put prema novim izborima, Mlakar je kazao da to "u jednom trenutku može biti put u nove izbore".

– No postizanje konsenzusa nije pretpostavka formiranja većine. Konsenzus znači suglasje svih oko nekih rješenja – kazao je Mlakar te dodao da vjeruje kako HDZ može skupiti većinu. 

– Na tom tragu smo i razgovarali s kolegama iz Mosta. Bili smo sigurni da smo blizu toga – rekao je Mlakar te ponovio kako smatra da je Domoljubna koalicija programom bliže Mostu od koalicije Hrvatska raste. Smatra da se zbog "prekratkog vremena" nije uspjela skupiti većina za današnju sjednicu Sabora. 

>>HDZ odgovorio Mostu: Moramo se konzultirati s koalicijskim partnerima

>>Most pozvao SDP i HDZ na sastanak: Ako se odazove samo jedna strana, samo s njom nastavljamo pregovore o Vladi!

>>Petrina: Podolnjak je za kandidaturu znao još u Uredu predsjednice

Komentara 55

MH
mrtav-hladan
19:27 03.12.2015.

Čekam strpljivo sedam dana kazne da vam napisem po tisućiti put sto mislim o vama i svima onima koji rade u večernjem listu isto se odnosi i na 24sata nema razlike ista pašta Za one koji prepisuju tuda misljenja komentaretare članke itd da ne nabrajam dalje ružno bi bilo reći ili napisati da su novinari nego to su obična piskarala dno dna .Posebno se to odnosi na administratora koji mislm da se potpisuje palcem prstom Najobičnije smeće neznam samo tko kupuje to Sra..nje od štampe i tko ih financira Tu ološ pod hitno poslat na burzu rada

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
18:47 03.12.2015.

Ovo danas je bio sdp mučak .

Avatar juricamesko
juricamesko
18:59 03.12.2015.

moj Mlakaru bio si sinoć gost u Otvorenom skupa sa Podolnjakom i uvidio si da se s njima ništa ne možete konstruktivno dogovoriti. oni su svjesni da ono što oni hoće,a to je triparitetna vlada HDZ-Most-SDP nije nikako moguća ii to uporno guraju niječući sve druge opcije.kako s ljudima koji ne vide ništa drugo osim svoje istine stvarati vladu.nikako.budite čvrsti jer nemaju oni hrabrosti ući u koaliciju sa Sdp jer se većina njih treba vratiti obitelji,prijateljima i biračima koji to uopće ne žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije