Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET SVE TRI STRANE

SDP prihvatio sastanak u ponedjeljak, Most s HDZ-om u Dalmaciji na usuglašavanju

Zastupnici Mosta na čelu s Božom Petrovim dolaze u Sabor
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
03.12.2015.
u 22:52

Predsjednik SDP-a i vođa koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović odazvat će se pozivu Mosta na zajednički sastanak s predstavnicima Domoljubne koalicije u središnjici Mosta.

Predstavnici Domoljubne koalicije sutra popodne naći će se s predstavnicima Mosta na zajedničkom sastanku zbog dodatnih usuglašavanja u Dalmaciji, objavio je večeras Most na Facebooku.

Most je ranije danas pozvao čelnike lijeve i desne koalicije, Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka, da dođu za sastanak u središnjicu Mosta u ponedjeljak u podne, dakle netom prije drugog kruga konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Onaj tko se ne odazove pozivu, poručuju iz Mosta, bit će diskvalificiran iz daljnjih razgovora o formiranju reformske Vlade.

Predstavnici Domoljubna koalicija naći će se s predstavnicima MOST nezavisnih lista na zajedničkom sastanku zbog dodatnih usuglašavanja u Dalmaciji, sutra popodne.

Posted by MOST nezavisnih lista on 3. prosinca 2015

 

SDP je pristao.

"SDP odazvat će se sa svim partnerima koalicije Hrvatska raste pozivu na razgovor kojega je Most nezavisnih lista predložio za ponedjeljak, 7. prosinca 2015. Svi partneri koalicije Hrvatska raste doći će na predloženi zajednički sastanak Hrvatske raste s Mostom nezavisnih lista i Domoljubnom koalicijom", poručili su večeras iz SDP-a.

Iz HDZ-a su poručili kako će odluku o dolasku na taj sastanak donijeti nakon što o njemu rasprave stranačka tijela te obave konzultacije s koalicijskim partnerima. 

Iz Mosta su danas poslije neuspjele konstituirajuće sjednice Sabora poslali priopćenje u kojem navode kako jedino oni nastupaju posve odgovorno, iskreno, bez kalkulacija i s istinskom željom za dogovorom kako bi se izbjegli novi izbori i opravdalo povjerenje građana. 

“Most će još jednom ponuditi rješenje za izlazak iz ove pat pozicije u nadi da će obje strane shvatiti da njihovi dosadašnji potezi čine neizmjernu štetu hrvatskim građanima i odgađaju trenutak suočavanja s ključnim promjenama kroz koje Hrvatska mora proći. Ovim putem poziva čelnike koalicija Hrvatska raste i Domoljubna Hrvatska na zajednički sastanak u ponedjeljak, 7. prosinca u podne u središnjem uredu Mosta, Smičiklasova 19. U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske Vlade. Također Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju”, stoji u priopćenju.

>>HDZ odgovorio Mostu: Moramo se konzultirati s koalicijskim partnerima

>>Most pozvao SDP i HDZ na sastanak: Ako se odazove samo jedna strana, samo s njom nastavljamo pregovore o Vladi!

Komentara 175

Avatar Cinco
Cinco
20:13 03.12.2015.

Vidi se kako funkcionira koalicija Hrvatske kraste. Sva vlast Muljanoviću i za jednu minutu je uspostave koncezus unutar svojih 18 stranaka.

FI
Fisherman
19:59 03.12.2015.

sta bi ovaj usklicnik u naslovu trebao znaciti..?

NI
nindjago
20:03 03.12.2015.

Kad dodje zoka neka nabaci svi deset svojo pudlici kotromanu,i nek ga sveze na povodac da mu ne odleti u m.losinj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije