Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Dnevniku Nove TV

Ruža Tomašić: Predsjednica se ova tri tjedna treba isključiti iz polemika

Ruža Tomašić
Foto: Nova TV
1/3
18.10.2015.
u 22:50

Mislila sam da je to ironija, to napravit ću to kad mi Ustav dopusti, ali ipak je ona predsjednica države, gleda se što kaže, što govori

Mislav Bago je u Dnevniku Nove TV ugostio Ružu Tomašić, predsjednicu Hrvatske konzervativne stranke. Ruža Tomašić komentirala je i jučerašnji komentar predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Facebooku.

Počnimo s izjavom predsjednice, čuli ste i vidjeli njezinu poruku preko Facebooka, danas je poručila da je bila ironična. kako ste vi tu poruku doživjeli?

Mislila sam da je to ironija, to "napravit ću to kad mi Ustav dopusti", ali ipak je ona predsjednica države, gleda se što kaže, što govori. Možda se malo nespretno izrazila.

U ova tri tjedna kad krene kampanja, mislite li da treba biti pasivna i isključiti se iz tih polemika?

Da, ona se treba isključiti, ona je predsjednica svih građana RH.

Nastavit ćemo s izbjegličkom krizom. Vi ste kao koalicija jasno rekli da Hrvatska treba zatvoriti granice. Možete li nam to pojasniti?

Zato. Mađarska je zatvorila granicu, Slovenija može primiti samo određeni broj migranata, Austrija je rekla da može primiti samo 1000, a 40 autobusa, koliko čujem, već čeka na granici sa Srbijom, da uđu u Hrvatsku. Dakle, gdje ćemo mi s tim migrantima? Ako Slovenija zatvori granice i Austrija zatvori granice...

Koji je onda vaš prijedlog? Možemo li mi spriječiti ulazak imigranata u Hrvatsku?

Mogli bismo čuvati (granice) kad bi došla vojska, kad bismo doista htjeli, da smo se pripremili, ali se nismo pripremili.

Znači rješenje bi bilo zatvoriti granicu vojskom na granici?

Da, ali ne naoružanom vojskom, nego paziti kao što su i svi drugi zatvorili. Doista, koliko mi možemo pomoći tim ljudima? Mi moramo pomoći ljudima koji žele pobjeći od rata. Ekonomski imigranti trebaju ići redovnim putem.

Prebacimo se na naziv vaše koalicije "Spremni". Zašto "Spremni"?

Spremni preuzeti odgovornost, spremni doći na vlast, spremni raditi...

Pitam vas to zato što to aludira na 2. svjetski rat i ustaški pozdrav.

Gledajte, svaka riječ, bilo koja riječ kad bi je upotrebljavali, mogli bi naći aluzije na nešto drugo. Dakle, svatko to tumači na svoj način.

Ideološki ste svrstani na desni politički bok, gdje je i Domoljubna koalicija, koja je sve to pokrila. Kako ćete dobiti glas?

Pa vjerujem da ćemo dobiti glas, iz razloga što je najveća stranka u toj koaliciji već bila na vlasti i oni su 16, 17 godina obnašali vlast, pokazali što znaju...

U čemu se vi razlikujete?

Razlika je naša što mi nemamo uhljebe, nama će biti samo stručni ljudi u Vladi, ne dugujemo nikom ništa, nitko nam nije davao novac za izbore, tako da apsolutno nikom ništa ne dugujemo. Ako sastavimo vladu, to će biti vlada stručnih ljudi.

Ali vlada desnog centra?

Naravno, desnog centra.

To znači da ćete biti sa strankama i ljudima koji su vas izbacili? Vama je to u redu?

Gledajte, moji bivši kolege koji su ostali u onoj stranci, ne vjerujem da će bilo tko od njih obnašati vlast. Ako bilo tko od njih uđe u vlast i bude obnašao vlast, onda će opet HDZ biti ono što je nekad bio.

I vi ćete biti u toj vlasti?

Ne, nećemo biti u toj vlasti. Ne moramo mi biti dio te vlasti, mi jednostavno možemo biti tehnička potpora u Hrvatskom saboru, dizati ruku za ono što valja, jer biti u nekoj vlasti a nemate načina da se vaš glas čuje i da možete raditi ono što želite, dizati samo ruku se ne isplati.

Komentara 46

PR
prepri43
23:23 18.10.2015.

Ružo ružice odsvirala si svoje šteta je da si izdala interese Hrvatske, ali je dobro da si pokazala pravo lice u pravo vrijeme da narod zna na čemu je! Bolje je baciti glas u bunar nego ga tebi dati! Ti si me najviše razočarala od svih hrvatskih instant političara!

KO
kosur
23:21 18.10.2015.

predsjednica je samo zatražila DA SE KONTROLIRAJU GRANICE ... i da se u zemlju pusti srazmjeran broj migranata koliko ih zemlju bapusti .. posve je legitimno da ona to od vlade traži, trebali bi to tražiti i svi građani !!!

Avatar BratKrešo
BratKrešo
23:33 18.10.2015.

Ruža bi se isto trebala isključiti iz polemika - zauvijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije