Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'neće uspjeti'

Karamarko: Vlada provodi puzajući državni udar, to je katastrofa

Tomislav Karamarko
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
10.12.2015.
u 18:52

Na pitanje u vezi sa zahtjevom Mosta da premijer bude nestranačka osoba, Karamarko je odgovorio da nitko neće postavljati uvjete HDZ-u

Nakon što je HDZ obilježio obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana, Tomislav Karamarko dao je izjave o aktualnim temama. Na pitanje u vezi sa zahtjevom Mosta da premijer bude nestranačka osoba, Karamarko je odgovorio da nitko neće postavljati uvjete HDZ-u, da je ovo vrijeme teške gospodarske situacije i da se ne mogu postavljati uvjeti.

Na upit znači li to onda da neće pristati na nestranačkog premijera, Karamarko je rekao da je to stvar pregovora. Na dodatno pitanje što će biti ako će se na tome inzistirati, Karamarko je odgovorio da je to hipotetsko pitanje, u stilu ''što bi bilo kad bi bilo''.

Komentirajući tvrdnje da SDP i Zoran Milanović skupljaju većinu od 76 zastupnika da bi formirali Sabor, Karamarko naglašava da je riječ o vladi i stranci koja je četiri godine lagala i upitno je ne lažu li i sada da imaju većinu, odnosno da je mogu okupiti. Okarakterizirao je to kao bacanje spinova. – Vlada provodi puzajući državni udar, to je katastrofa, i u tome neće uspjeti. Konstituiranjem Sabora žele ovoj nesposobnoj uništavajućoj Vladi produljiti život u obliku tehničke vlade – rekao je Karamarko.

Kada bi Zoran Milanović uspio konstituirati Sabor, to znači da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne bi mogla raspisati izbore dok se Sabor sam ne raspusti i u tom slučaju nema formiranja njezine nestranačke vlade. Time bi vlada Zorana Milanovića ostala do eventualnih novih izbora ili do formiranja vlade bez izbora. Na pitanje treba li predsjednica mandat za sastavljanje vlade prije nego što raspiše izbore, Karamarko je rekao da bi on bio sretniji da je ona dala mandat relativnom pobjedniku, odnosno, njegovoj Domoljubnoj koaliciji, ali da tu postoje različita tumačenja i da o tome treba pitati stručnjake za Ustav.

>> 'Nakon salvi blještavih pohvala uslijedilo je teško granatiranje Mosta'

>> Božo Petrov: Ne radite presing na nas, obit će vam se o glavu!

>> Milanović bez Mosta pokušava skupiti 76 ruku do ponedjeljka

Komentara 255

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
19:04 10.12.2015.

Poštena vlada i još pošteniji Petrina ??? Nije li ovo potkupljivanje Petrine ??? Što čini DORH ??? Na sjednici Vlade RH dana je suglasnost općini Primošten za zaduženje kod OTP banke Hrvatska d.d., Zadar, u iznosu od 10.000.000,00 kuna. Vrlo sumnjiva odluka s obzirom da su u tijeku pregovori između Stipe Petrina i koalicije Hrvatska raste za potporu u novom sazivu Sabora.

BA
barbaizamerike
19:01 10.12.2015.

Milanovic je odgojen u komunistickoj ideilogiji otac mu bio tajnik odMike Tripala a Tripala smjenili a on napredovo a kuma Veselicu mu stavili u zatvor sve sumnjivo

BA
barbaizamerike
18:59 10.12.2015.

na zapadu se vec dugo prica da se Milanovic ponasa kao Diktator

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije