Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s hdz-om i sdp-om

Božo Petrov: Ne radite presing na nas, obit će vam se o glavu!

Božo Petrov
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
10.12.2015.
u 18:30

Tko će biti nestranački premijer, rekli smo da se oko toga moramo usuglasiti sa svim stranama i to je jedan od uvjeta, kaže Petrov

Božo Petrov ponovio je danas u Metkoviću kako Most želi nestranačkog premijera te da to ne može biti ni Zoran Milanović ni Tomislav Karamarko.

– Tko će biti nestranački premijer, rekli smo da se oko toga moramo usuglasiti sa svim stranama i to je jedan od uvjeta. Rekli smo da je rok do ponedjeljka za dvije stvari, a to je tripartitna vlast i nestranački kandidat. A ono što se sada i zadnjih tjedana događa u medijima jest da nas se pokušava doslovno kriminalizirati, govoriti da smo nesposobni, da ne znamo što želimo, a mi smo zapravo jedini koji su ostali pri svojim riječima, kako tijekom predizborne kampanje tako i nakon nje – rekao je Petrov, pišu vijesti.rtl.hr.

Naglasio je da su jasno rekli što žele te da će nastaviti razgovarati s onima koji pristanu na reformsku vladu, nestranačkog premijera i konsenzus.

– Očekujemo službene odgovore u ponedjeljak, tada ćemo znati tko je na što pristao. U ovom trenutku ne možemo komentirati i ne želimo insinuirati bilo kakve odgovore bilo koje strane – kaže Petrov.

Do sada, dodaje, nisu govorili o imenima i prezimenima potencijalnih nestranačkih kandidata.

– Ne želimo nametati, mi ćemo saslušati prijedloge. Ako se obje strane slože o uvjetima koje smo im dali s jasnim rokom, mi ćemo se usuglasiti s njima. Oni će imati mogućnost prijedloga, isto kao mi. A što se tiče karakteristika premijera, smatramo da mora biti kompetentan za ovakvu situaciju, mora biti prihvatljiv svim stranama i mora htjeti dobro Hrvatskoj – rekao je.

Istaknuo je kako su se s njegovom izjavom da neće koalirati s HDZ-om ili SDP-om nakon izbora, a koju je ovjerio kod javnog bilježnika, složili gotovo svi članovi Mosta.

– Jedina osoba koja se s tim nije složila je Drago Prgomet, a tri dana poslije bilo je jasno zašto se nije s tim složio – kazao je Petrov.

Vjeruje da će krajem idućeg tjedna krenuti sa sastavljanjem vlade.

– Pozivam sve koji se nalaze s druge strane pregovaračkog stola da ne prave na nas presing i dižu medijske hajke jer time nas samo jačaju, obit će im se o glavu – rekao je Petrov. 

>> Zastupnici Mosta nisu imali tajni sastanak, puno je glasina i neistina u javnosti

Ključne riječi

Komentara 122

Avatar kravata
kravata
18:57 10.12.2015.

Ovo je kao da ucijenujes dvoje da spavaju u troje, to nije prirodno ali je moguce.

PR
Prdomet
19:06 10.12.2015.

Nije ni dosao do fotelje a vec prijeti!

ST
strsljen2013
18:55 10.12.2015.

Ti si prošlost. Na slijedećim izborima ako dobiješ dva mjesta budi sretan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije