Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi uvjet

Most pozvao SDP i HDZ na sastanak: Ako se odazove samo jedna strana, samo s njom nastavljamo pregovore o Vladi!

Božo Petrov
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
03.12.2015.
u 15:30

"U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske Vlade", ističu iz Mosta.

Most nezavisnih lista javno je pozvao koalicije Hrvatska raste i Domoljubnu koaliciju na zajednički sastanak u ponedjeljak točno u podne u središnji ured Mosta u Zagrebu. 

"U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske vlade. Također Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutačnu situaciju", pišu u priopćenju iz Mosta. Naglašavaju da je nakon današnje sjednice Sabora, "koji je raspušten jer se nije uspio konstituirati u prvom pokušaju i s obzirom na to da je Robert Podolnjak odbio mjesto predsjednika Sabora, jasno je da jedino Most nezavisnih lista pokazuje dosljednost u svojim namjerama". 

Slavodobitna petica

"Domoljubna koalicija koja ima čak 59 mandata nije javno predložila svog mandatara ni podržala prijedlog koalicije Hrvatska raste o imenovanju Roberta Podolnjaka na mjesto predsjednika Sabora. Također, Domoljubna koalicija odbila je Mostov prijedlog o privremenom rješenju do kraja pregovora, kako bi se premostila sadašnja nestabilna situacija. S druge strane, koalicija Hrvatska raste bila je dobro upoznata s činjenicom da prijedlog neće podržati ni Robert Podolnjak ako se ne dogodi konsenzus dvije stranke s najvećim brojem zastupnika, a ipak su ga očekujući ovakav rasplet događaja, predložili kao mandatara", pišu iz Mosta te dodaju da tome u prilog ide "i slavodobitna 'petica' koju je Zoran Milanović uputio ministru obrane Anti Kotromanoviću nakon što je raspuštena sjednica Sabora". 

"Most nezavisnih lista jedini nastupa posve odgovorno, iskreno, bez kalkulacija i s istinskom željom za dogovorom kako bi se izbjegli novi izbori i opravdalo povjerenje građana. Također, Most će još jednom ponuditi rješenje za izlazak iz ove pat-pozicije u nadi da će obje strane shvatiti da njihovi dosadašnji potezi čine neizmjernu štetu hrvatskim građanima i odgađaju trenutak suočavanja s ključnim promjenama kroz koje Hrvatska mora proći", zaključuju iz Mosta. 

>>Petrina: Ja sam se opredijelio za sebe

>>Robert Podolnjak odbio kandidaturu za predsjednika Sabora. Leko: Nema straha, sve će ići po poznatom scenariju

>>Zašto su si Milanović i Kotromanović dali 'high five' nakon sjednice Sabora

Komentara 251

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:37 03.12.2015.

Monty Python's Flying Circus.

EB
eto_bas_zato
15:41 03.12.2015.

Vi mostovci se igrate političara jer niste svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj nam se država nalazi!!

Avatar marnie
marnie
15:39 03.12.2015.

Ako se odazovu obadvije ili niti jedna to mali nije uzeo u obzir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije