Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Glavaš:

'Nećemo biti iznimka ako pri konstituiranju bude konsenzusa, a spremni smo i za nove izbore'

Branimir Glavaš
Foto: Davor Javorović/Pixsell
02.12.2015.
u 16:48

Na pitanje smatra li da bi HDSSB u slučaju novih parlamentarnih izbora u Saboru mogao imati klub zastupnika, odgovorio je kako je "u to siguran"

Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio je danas u Osijeku kako će na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Hrvatskoga sabora ta stranka moguću potporu dati kandidatu koji oko sebe može okupiti politički konsenzus, no ne bi bio iznenađen kada novi predsjednik Sabora sutra ne bi bio izabran, a HDSSB je spreman i za nove parlamentarne izbore.

"Ako bi se sutra pojavio kandidat koji bi oko sebe okupio nekakav politički konsenzus, nećemo ni mi biti iznimka u smislu da ne bismo podržali takvog kandidata", rekao je Glavaš nakon današnje svečane sjednice osječkoga Gradskog vijeća, u povodu Dana grada odgovarajući na pitanje novinara kome će HDSSB dati potporu na konstituirajućoj sjednici Sabora.

Istaknuo je kako ga ne bi iznenadilo kada novi predsjednik Sabora ne bi bio izabran na sutrašnjoj sjednici te da je, u tom slučaju, stanje zrelije za nove izbore, "za koje je HDSSB spreman".

"Ako ne bude konsenzusa, nećemo nikoga podržati niti se nadglasavati, i to će biti signal za najavu ponovljenih parlamentarnih izbora. Bolje novi izbori nego daljnje maltretiranje hrvatskoga biračkog korpusa, i stvaranje 'klimave' većine u Hrvatskom saboru koja će puknuti u idućih nekoliko mjeseci", ocijenio je Glavaš.

Na pitanje smatra li da bi HDSSB u slučaju novih parlamentarnih izbora u Saboru mogao imati klub zastupnika, odgovorio je kako je "u to siguran".

>> Branimir Glavaš: Nisam razočaran, ali nisam ni zadovoljan

>> Glavaš nakon sastanka s Bandićem: Upravo je krenula izgradnja novog 'pontonskog Mosta'

Komentara 17

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
16:59 02.12.2015.

Branimire, gdje ti je nestala SSgarda? Prekomandirao si ih u forum mladih SDP-a? Ajme, kako je to lijepo sakriti se pod Milanovićeve skute, sve ti je ravno ko Maja Šuput. Nitko te više ne proglašava ratnim zločincem, nema suđenja, pritvaranja, proganjanja, Hedl više o tebi ne piše, Jergović te ne spominje, Dežulović te ne spominje, čak ni Frljić ne radi predstave o tebi. Šuti i udovica Reihl Kira. Ni garaže ni selotejpe nitko više ne spominje. Samo se trebaš prodati crvenima, i miran si do kraja života.

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
17:01 02.12.2015.

HDSSB bi već i u ovom Saboru mogao imati klub zastupnika, i to s Pupavcem, obzirom da su i jedni i drugi za Milanovića. A i slični su nekako.

BO
Bogodol
17:56 02.12.2015.

Ako budu novi izbori HDSSB će dobiti još manje, žalosno je koliko je bilo rasipanja na desnici, deset stranki prava (svima je program isti ali bolesnjaci su na čelu i smatraju se da moraju biti glavni), pa razni kršćani, demokršćani pa onda likovi kao Đapić i Prkačin itd. svi rade po željama Udbe i rasipaju glasove, odnosno odnose glasove stranci SDP-SKH koja ni kriva ni dužna dobiva 10-tak % glasova koji nikada ne bi glasali za SDP. Glavaš je svojom retorikom protiv HDZ-a i Karamarka doprinio ovom rezultatu HDSSB-a i trebat će proći puno vriemena da se zaboravi što je sve izgovorio protiv HDZ-a i Karamarka, a čudo jedno nije tako napadao Zoku Milanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije