Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milan kujundžić

Ovo je mali korak, novo svjetlo upaljeno za novu Hrvatsku

kujundžić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/12
26.05.2014.
u 00:36

U Bruxelles, ako ujutro bude potvrđen mandat, umjesto Kujundžića ide Stjepan Ribić

Iako još uvijek nije službeno potvrđeno da je Savez za Hrvatsku osvojio jedan mandat za EU izbore u stožeru, koji je bio u prostorijama Hrvatske zore, zavladala je neviđena euforija.

Više od dvije stotine članova i simpatizera te stranke skandiranjem "Za Hrvatsku - Savez, za Hrvatsku - Savez..." i stihovima Thompsonove pjesme "Lijepa li si" - "Neka vide koliko nas ima..." dočekali su predsjednike osam stranaka koje su se prije tri mjeseca okupila u Savez za Hrvatsku.

Predsjednik Hrvatske zore i nositelj liste Saveza za Hrvatsku dr. Milan Kujundžić uz ovacije nazočnih potvrdio je da su osvojili jedno mjesto u EU parlamentu i da će Savez tamo predstavljati dr. Stjepan Ribić iz HDSSB-a.

- Ovo je mali korak i veliki početni rezultat. Hvala biračima što su prepoznali da je Hrvatskoj potreban preokret. Ovo nije vrijeme euforije, nego vrijeme kada smo svi dušom, tijelom i mislima s potopljenom Slavonijom. Od sada Hrvatsku mogu predstavljati oni koji imaju ljubav za Hrvatsku, oni koji znaju i oni koji su spremni raditi za Hrvatsku - rekao je dr. Milan Kujundžić naglasivši kako je ovaj njihov rezultat na EU izborima prekretnica na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Ovo je tek početak, a predsjednički i parlamentarni izbori na kojima idemo na pobjedu upalit će veliko svjetlo u Hrvatskoj - naglasio je dr. Kujundžić burno pozdravljen od pristaša.

- Ovaj rezultat je potvrda Saveza za Hrvatsku da i na predsjedničkim izborima može očekivati dobra rezultat svoga kandidata, ali i pobjedu. To isto očekujemo i na predstojećim parlamentarnim izborima - naglasio je Vladimir Šišljagić.

Europarlamentarac Saveza za Hrvatsku Stjepan Ribić, koji je to postao na osnovu dogovora između osam predsjednika stranaka koje čine Savez, već ima iskustva u Bruxellesu gdje vodi Regionalnu razvojnu agenciju grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koja je iz EU fondova povukla čak 211 milijuna kuna.

On je naglasio kako će se u EU parlamentu nastaviti boriti za interese Hrvatske, a prvi zadatak bit će mu pomoć ugroženim poplavom u Slavoniji.

Ribić je rođen 1977. u Osijeku, otac je dvoje djece, a zajedno sa suprugom Leonidom Conti Ribić, magistricom likovne kulture, vratio se iz Italije u Hrvatsku nakon završenog studija misleći, kako reče, da će u rodnoj zemlji nastaviti rad kao znanstvenik.

Stjepan Ribić bio je maloljetni dragovoljac Domovinskog rata, a na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu je diplomirao i magistrirao, te doktorirao na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Vatikanu.

Ribić je direktor najuspješnije Regionalne razvojne agencije koja je u suvlasništvu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Ta je agencija do sada povukla najviše sredstava iz EU fondova - čak 211 milijuna eura. To je bio razlog što je postavljen tako visoko na listu Saveza za Hrvatsku.

Inače, u stožeru Saveza za Hrvatsku, u središnjici Hrvatske zore u Folnegovićevoj ulici od ranih poslijepodnevnih sati vlada dobro raspoloženje koje iz trenutka u trenutak podižu odlični rezultati koji stižu s terena.

Tako kažu da su u Belišću dobili čak 41 posto glasova, a u imotskoj općini Ivanbegovina, rodnom mjestu Milana Kujundžića, od 169 glasača svoj glas Savezu za Hrvatsku dalo je čak 151 glasač.

>>Drama za posljednji mandat: Stier ili Kujundžić!

Komentara 18

NT
nije_to_samobor
21:51 25.05.2014.

Ja navijam za sve koji nisu kupili diplomu (na slobodnom tržištu) ili završili "školu" u kumrovcu!

DU
Deleted user
08:07 26.05.2014.

Srecom da ovaj starohrvatski eksperiment - dva hrvata tri stranke, vise ne pali

Avatar MarkoHR
MarkoHR
08:16 26.05.2014.

Kako ste sijali, tako sad i žanjete... Blaćenjem drugih teško se postiže bilo što osim poraza. A HDSSB još je jednom teško poražen u Osijeku, gdje mu je baza i gdje bi trebao osvajati najviše glasova,..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije