Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.03.2015. u 08:10

Batarelo kao čelnik udruge Vigilare, koja je snažno oslonjena na Katoličku crkvu, u isto vrijeme postaje i “trbuhozborac” kršćanske i katoličke većine u našoj zemlji

Može netko biti istomišljenik ili ne s novim konzervativcima, ali mora priznati da je Vice Batarelo pogodio u sridu noćnim razmišljanjem na svome Facebook profilu o “modernom konzervativizmu” hrvatske predsjednice, kakvim se ona legitimirala na početku svoga mandata. Batarelo, naime, postavlja pitanje kako netko konzervativne provenijencije može sudjelovati na konferenciji koju organiziraju oni koji podržavaju i promoviraju pobačaj, što s konzervativnim stavom nikako ne ide pod istu kapu.

Batarelo je, očito siguran u vlastitu konzervativnu poziciju, imao hrabrosti postaviti načelno etičko pitanje, na koje su hrvatski političari postali rezistentni, a ono se najjednostavnije može definirati kao – dosljednost. Upravo tako, dosljednost vlastitim stavovima i izjavama, za koje smo u našoj političkoj stvarnosti naučili da su itekako rastezljivi, tj. da se prilagođavaju prilikama i potrebama. Dakako, Batarelo kao čelnik udruge Vigilare, koja je snažno oslonjena na Katoličku crkvu, u isto vrijeme postaje i “trbuhozborac” kršćanske i katoličke većine u našoj zemlji, šaljući čak i posrednu poruku crkvenom vrhu kojim aršinom trebaju mjeriti političare.

Iz bliske nam prošlosti ostalo je sjećanje kako se upravo crkveni vrh nekritički odnosio prema premijeru Sanaderu isključivo zbog njegova katoličkog backgrounda, što se kasnije pokazalo gorko pogrešnim. Jer kršćanin može biti dobar političar, ali političar ne mora biti i dobar kršćanin. Odnosno, kako je to jednom duhovito rekao kardinal Kuharić majstoru koji je došao popraviti žljebove Nadbiskupskog dvora i koji se raspričao kako je dobar vjernik i kako redovito ide na misu: “Mi sada trebamo dobrog limara, a ne dobrog vjernika!”

Batarelo s pravom upozorava predsjednicu Kitarović da baza koja joj je dala glasove (i zbog njezina deklariranog konzervativizma, koji potječe iz njezina katoličkog svjetonazora) traži od nje da bude dobar “majstor”. Napose dosljedan svojim konzervativnim i kršćanskim stavovima.

>> Vice Batarelo: Predsjednica nije božanstvo ni kraljica!

>> Batarelo bračni par Clinton naziva 'promotorima kulture smrti'

>> Rame uz rame Kolinda i Hillary govorile o pravima žena

Komentara 92

Avatar dras32
dras32
08:38 10.03.2015.

Naporni ste vise sa tom tezom izjednacavanja prava na pobacaj i promocije pobacaja.Ja nisam nikako za zabranu,ne moze nitko silovanoj zeni narediti da rodi ili u slucaju kada je dokazano da je trudnoca opasna za majku ili plod deformiran i to ne znaci da ja promoviram pobacaj,upravo suprotno,protivim se pobacaju kao kontraceptivnom sredstvu.Ali da bi se do toga doslo mlade treba educirati,o prirodnoj kontracepciji lracenjem ciklusa,kondomima pa i pilulama.Sve ostalo je licemjerje,tko od mladih danas se jos cuva za brak? Vecina mladenki je sa trbuhom pred oltarom.Mislim da je na ovom tragu i KGK a to se zove realnost.Ovo sto vi Pavicicu i Batarelo promovirate je licemjerje koje nema uporiste u stvsrnom zivotu.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:27 10.03.2015.

Sve u svemu, Predsjednica bi po nekim trebala odbiti biti prijatelj s vjerojatno najmoćnijom ženom svijeta, a uskoro vjerojatno i predjsednicom SAD-a. Zašto to nekome smeta? Tko je prihavatljivije drušvo? Toma Grobar-Vojvoda, Komšić, Vučić ?

OX
oxymoron
08:39 10.03.2015.

Gospodine Pavicicu i gospodine Batarelo, batalite vise i sama papa bi vam to rekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije