Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto Batarelu ne paše Kolindin ‘moderni konzervativizam’

Batarelo kao čelnik udruge Vigilare, koja je snažno oslonjena na Katoličku crkvu, u isto vrijeme postaje i “trbuhozborac” kršćanske i katoličke većine u našoj zemlji

Komentari 92

Avatar dras32
dras32
08:38 10.03.2015.

Naporni ste vise sa tom tezom izjednacavanja prava na pobacaj i promocije pobacaja.Ja nisam nikako za zabranu,ne moze nitko silovanoj zeni narediti da rodi ili u slucaju kada je dokazano da je trudnoca opasna za majku ili plod deformiran i to ne znaci da ja promoviram pobacaj,upravo suprotno,protivim se pobacaju kao kontraceptivnom sredstvu.Ali da bi se do toga doslo mlade treba educirati,o prirodnoj kontracepciji lracenjem ciklusa,kondomima pa i pilulama.Sve ostalo je licemjerje,tko od mladih danas se jos cuva za brak? Vecina mladenki je sa trbuhom pred oltarom.Mislim da je na ovom tragu i KGK a to se zove realnost.Ovo sto vi Pavicicu i Batarelo promovirate je licemjerje koje nema uporiste u stvsrnom zivotu.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:27 10.03.2015.

Sve u svemu, Predsjednica bi po nekim trebala odbiti biti prijatelj s vjerojatno najmoćnijom ženom svijeta, a uskoro vjerojatno i predjsednicom SAD-a. Zašto to nekome smeta? Tko je prihavatljivije drušvo? Toma Grobar-Vojvoda, Komšić, Vučić ?

VL
OX
oxymoron
08:39 10.03.2015.

Gospodine Pavicicu i gospodine Batarelo, batalite vise i sama papa bi vam to rekao.

VL
KL
Klarahrv
08:22 10.03.2015.

Gospodine Pavicicu jako ste revni kad treba izvesti napad na Predsjednicu.

VL
ST
stefj
08:42 10.03.2015.

Ajoj, već treći članak istog novinara o istom Facebook postu... Nevjerojatno...

VL
TR
trinaestica
09:08 10.03.2015.

Predsjednica je u svom govoru na tom skupu spomenula patnje žena u Domovinskom ratu, tko je o tome do sada govorio. Batarelu poručujem da je dvoje djece premalo obzirom da se toliko brine o broju djece.

VL
Avatar comparator
comparator
09:02 10.03.2015.

Katolički svijetonazor je suprotan komunističkom i dobrovoljno opredjeljen pojedincu ali je i civilizacijska nit koja se predajom kroz crkvu prenosi generacijama. Politika je pak kratkotrajna aktivnost koja ima mogučnost preferiranja bilo koje ideologije i naćin približavanja vrijednosti za potrebe skladnostiti društva. Dobro došao je svaki političar koji implementira provjerene i izgubljene vrijednosti katoličanstva u duštvo . Mislim da je naša predsjednica idealna mjera ovog trenutka što su izbori pokazali. Na našu žalost ona još nema dovoljno moći za pokrenuti procese koji bi išli u smijeru poboljšanja svih vrijednosti demokratskog i naprednog društva. Tek s dolaskom istinske demokracije sve vrijednosti mogu postaviti sve na svoje mijesto.Ne očekujemo valjda samo od predsjednice sve poteze za unaprijeđenje društva?!

VL
Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
08:45 10.03.2015.

Na kraju mislim da jednostavno nije mogla reći NE jer je jako zabrinuta radi trenutne krize u RH gdje vlada sustavno uništava Hrvatsku državu. Hapse hrvatske branitelje kradu novac od porezni obveznika i daju neprijateljima RH ukidaju domoljubne emisije na na tv , iseljavaju Hrvatsku intelegenciju , uništavaju obrambeni sustav. jel treba još ??

VL
RE
rexor99
08:38 10.03.2015.

i Vice i ovaj novinar mogu samo lajati: zena nikada nije izjavila da je protivnica pobacaja. niti je ikada definirala tip konzervativne ideologije ili struje kojoj pripada. pa tako niti u HDZu nema samo jedna specificna struja konzervativaca. zapravo mi je iznimno drago da nece biti slijepa pobornica samo jedne ideologije, jer si tako ostavlja mogucnost da svakom problemu i sferi zivota obicnih ljudi pristupa parcijalno i time, nadam se, objektivmo. a i tako je rekla da ce biti predsjednica "svih Hrvata" ili "gradjana Hrvatske".

VL
NE
neverane
10:37 10.03.2015.

Stvari se trebaju nazvat pravim imenom, a to je da je Kolinda u posjeti nekakvoj privatnoj udruzi za prodavanje magle kojoj su vlasnici familija Clinton koja svoju misiju naplaćuje u američkim dolarima a to ćemo se uskoro uvjerit udarcem poo vlastitom džepu i to u stotinama tisuća dolara kad nam ova udruga uzvrati posjet u Zagrebu sa temom utjecaja pomrčine sunca na razvoj čudnovatog kljunaša. Teme koje oni nameću su nerješive, globalne teme i lupanje po praznoj slami. Kolinda ovim privatnim posjetom kupuje naklonost i fikciju da je al par sa svjetskim političarima, a u pozadini njenog odlaska stoje dolari koje ćemo morat isprsit za Clintonove baljezgarije.

VL
DU
Deleted user
09:03 10.03.2015.

Batarelo i njemu slični trebaju shvatiti da mladja generacija, ukljucujuci mnoge u 40-im i 50-im ne zele biti dio nekakvog nacionalistickog HDZ-a iz kamenog doba. Mi smo moderni konzervativci koji su konzervativni po fiskalnom pogledu a vise liberalni po socijalnom pitanju. Predsjednica je pametna i pragmaticna osoba koja zastupa sve Hrvate. Mnogi ne vole Hillary Clinton, I samo zato Sto je nasa predsjednica iskoristila tu platformu da bi dala svoj doprinos sa prava žena, to ne znači da se ona politički slaže sa svakom osobom koja je sudjelovala na tom dogadjaju.

VL
SI
sigmundfreud
09:52 10.03.2015.

Kolindi ideologije ne znače ništa, ona je karijeristica i sasvim slučajno je Sanaderovim nagovorom ušla u HDZ i počela pravit karijeru. Potjče iz partizanske obitelji a slavi onu drugu stranu, poziva se na katoličanstvo i konzervativizam a članica je masonsko-liberalnee Trilaterale. Sad se pridružila liberalnoj inicijativi svjetskih moćnika odnosno njihovih supruga Bila Clintona i Bila Gatesa.

VL
ER
Erazmo
08:19 10.03.2015.

O cemu ovaj pose?Zeli nas vratiti u srednji vijek?

VL
Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
12:11 10.03.2015.

Mene kao ženu užasno živcira što se prilikom spomena prava na pobačaj uvijek skreće tema na silovane žene ili kada je u opasnosti život majke. To su rijetke situacije s obzirom na broj namjernih pobačaja. Žalosno je koliko se navodno pojedinci bore za prava žena, a ne bore se za pravo na život - u svim uvjetima. Dragi muškarci, dijete u ženi nije samo njen problem niti njena odluka samo zato što raste u njenom tijelu (bez obzira što si vi ponavljali). I drage žene, nemate pravo oduzeti život nekome drugome samo zato što raste u vašem tijelu, pogotovo ne svom djetetu. Moramo se barem boriti osporiti lažne argumente u korist pobačaja i kulturu smrti koja je zavladala. Sukladno navedenom, ni ja se ne slažem s "mlakim" i nedorečenim stajalištima većine političara u RH u vezi pobačaja jer se žele svidjeti većini. To je nemoguće. Ili si za život ili si protiv života! (Ovdje prava žena na izbor je toliko besmislen argument da ne vrijedni pažnje jer je očito kako se ne radi o njihovom tijelu već drugom životu - a pravo na život je osnovno i najvažnije pravo.) I kad bih imala vlast na minutu prvo bih promijenila taj zakon i zabranila pobačaj. Ne možemo ubijati vlastitu djecu i očekivati da nam ide nabolje (a navodno smo i katolička zemlja). Toliko članaka o "pravima žena", a nigdje ni jednog članka kako žive žene nakon namjernog pobačaja.

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
08:36 10.03.2015.

Možeš biti prijatelj nekome i različitog svjetonazora , pa tako i naša Predsjednica, a ako je taj prijatelj još i moćan, ne ga "zaboraviti" i kada ti treba na nepoznatom i skliskom putu, to nije grijeh ni Bogu , pa ne bi trebao biti ni konzervativcima .

VL
SL
sljiva
09:36 10.03.2015.

izvrstan članak na još bolji komentar Vice Batarela!

VL
ZG
zorbas.grk
08:39 10.03.2015.

Nadam se da predsjednica nece reagirati na ovaj čaršijski aršin

VL
Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
11:27 10.03.2015.

Ovaj novinar bi poput Butkovića izmislio problem samo ako je u svrsi opstanka crvenih kmera ! Koja je to patologija ?!

VL
BF
brkonja fra brkati
11:12 10.03.2015.

Koliko sam pratio izbornu kampanju,KGK i Josipoviću također,nisu postavljena neka bitna pitanja,poput stava o sijanju i uvozu GMO usjeva,prava na priznavanje homoseksualnih brakova sa pravom usvajanja djece i još nekih pitanja koja se tiču promoviranja ideologije neoliberalnog korporativnog fašizma u ovim krajevima.Meni bi bilo jako interesantno slušati što KGK ima za reći o GMO,budući da je najveći proivođač GMO u svijetu( preko 90%) multikorporacija Monsantno.čiji je većinski vlasnik Rockfellerova zaklada,a oni su i osnivači Trilateralne komisije,čiji je član i KGK.

VL
Avatar tkozna
tkozna
10:46 10.03.2015.

Dragi moji sve vas volim. Moderni konzervatizam Jel to moda ili ozbiljni politički demagogizam tipa vrtolet ilizrakomlat.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.