Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve je spremno

Za Praznik rada i koncerti, biciklijade...

prvi maj (1)
Foto: Pixsell
1/4
30.04.2015.
u 23:20

Iako su zbog najave kiše i zahlađenja u Prelogu tradicionalnu prvosvibanjsku biciklijadu odgodili do nedjelje, u većini ostalih gradova ne odustaju od plana

Iako su zbog najave kiše i zahlađenja u Prelogu tradicionalnu prvosvibanjsku biciklijadu odgodili do nedjelje, u većini ostalih gradova ne odustaju od plana. Meteorolozi najavljuju temperature od 6 do 23 stupnja, a kako druženja uglavnom organiziraju stranke, porcije graha, s obzirom na to da se bliže izbori, vjerojatno će biti obilnije i mesnatije.

SISAK - Grad će u šumici Viktorovac grah dijeliti oko podneva, a od 20 sati nastupa “Urban & 4”. Graha će biti i ispred Velikog Kaptola te kod Gimnazije, a kod Starog grada od 17 je sati na jelovniku gulaš te navečer DJ party.

KARLOVAC - Sindikati organiziraju biciklijadu s 2500 sudionika. Kreće se iz Karlovca, Duge Rese i Ozlja, a cilj je kupalište Grdun uz Dobru, gdje je od 11 sati fešta s više od 2300 porcija graha, 600 litara piva te 200 litara soka.

KOPRIVNICA - Građane će u 7 sati probuditi limena glazba, a cjelodnevni program, uz grah u podne, uključuje sajam cvijeća i starih zanata na glavnom trgu. Teći će i potoci piva na Panfestu uz nastup grupe “Silente” te Jelenu Rozgu.

KRIŽEVCI -  KUD i Gruntovec bend te skeč-majstori Davor Dretar Drele i Vid Balog zabavljat će građane podno Starog grada na Kalniku od 20 sati. Posjetitelji će moći isprobati i kako se nekad lovilo lukom i strijelom.

ČAKOVEC - Pokraj Starog grada grah dijeli SDP, a svirat će bend “Dobre vibracije”.

VARAŽDIN - HNS organizira proslavu u Trakošćanu, a SDP je domaćin na izletištu Drava, gdje će se održati i natjecanje pivopija.

KRAPINA - Tradicionalno druženje kod planinarskog doma Strahinjčica.

OSIJEK - Na lijevoj obali Drave grah se dijeli u 11 sati. Mališane od 10 do 13 sati u ZOO land parku očekuju mađioničar i radionice.

VUKOVAR - Okupljanje je u Park-šumi Adica uz zabavni program, likovnu koloniju, izložbu životinja, paintball... Na meniju su čobanac i grah, a navečer je koncert tamburaša “Bećarski inat”.

VINKOVCI - Razna gradska izletišta, poput Sopota i nove brane, bit će puna. Slavit će se uglavnom uz roštiljanje.

SLAVONSKI BROD - Okupljanje je na izletištu Poloj, gdje su neke stranke, poput SDP-a i HSP-a AS, najavile besplatni grah.

POŽEGA - U parku pokraj Orljave održava se “Požeški kotlić”. Možete se prijaviti na natjecanje u pripremi čobanca, a dobar provod jamče tamburaši “Bisernice”.

SPLIT - Uranak na Marjanu i ove godine organizira SSSH, a oko podne će biti podijeljeno 2000 porcija graha iz lonca Mira Bogdanovića, predsjednika Udruge mediteranskih kuhara. Prometovi autobusi besplatno će voziti do park-šume. Na rivi u 20.30 sati nastupa “Providenca”.

RIJEKA - U Ronjgima iznad Viškova sve čeka grah, zabavni program te turnir u briškuli i trešeti. SDP organizira besplatni prijevoz.

PULA - U Šijanskoj šumi u 12.30 dijelit će se fažol, a organiziraju se i turniri u pljočkanju i malom nogometu.

(Pripremili: S. Bičak, H. Šlabek, A. Brodar/ZI, B. Bradarić, S. Vuković, T. Opačak–Klobučar, S. Lepan Štefančić, V. Balen, I. Beti, D. Prerad)

>>Bandić najavio da će skuhati 60.000 porcija 'najboljeg' graha

>>Ni kiša neće spriječiti da se za 1. maj dijele grah i karanfili

Komentara 13

Avatar Croa Croica
Croa Croica
02:51 01.05.2015.

Nekada je to bio praznik kojim se odavala pocast borbi za radnicka prava, dok vecinu gradjana danas asocira tek na neradni dan, rostilj u prirodi ili besplatni grah.

US
Ustasa
04:32 01.05.2015.

Dali jsu skojevci platili bre pores na pasulj ,

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:17 01.05.2015.

Zar ove SDPovce nije sramota slaviti Prvog svibnja dan radnika. Bilo bi prilagodnije nazvat ga dan tuge I nevolje za tristotisuca nezaposljeni. Ajde partijo najedi te se graha, da bolje prdite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije