Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO PIŠU STRANI MEDIJI

I najveće svjetske agencije objavile vijest o uhićenju Milana Bandića

Bandić i Ljubičić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.10.2014.
u 21:11

Reuters navodi kako se Bandića povezivalo s istragama, ali dosad nikad nije bio priveden

Vijest o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića odjeknula je i izvan granice Hrvatske.

Osim medija iz regije objavile su je i najveće agencije AP i Reuters. Reuters je objavio kako su Bandić i nekoliko njegovih suradnika uhićeni pod sumnjom u korupciju i zlouporabu položaja.

- Bandića se tijekom posljednjeg desetljeća povezivalo s nizom korupcijskih istraga, ali dosad nikad nije bio ispitan ni priveden - objavio je Reuters. U vijesti se navodi kako je Bandić bivši socijaldemokrat koji je napustio stranku 2009. godine kako bi sudjelovao u predsjedničkim izborima.

Bloomberg je također objavio vijest o uhićenjima, no u prvi je plan stavio Ljubičićevo uhićenje.

- Držana televizija također je objavila uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, bez navođenja odakle im informacija - objavio je Bloomberg. Ovaj poslovni portal piše kako je Hrvatska tijekom posljednje četiri godine pojačala borbu progon korumpiranih dužnsonika.

Svi najznačajniji mediji u Srbiji izvještavaju o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih najbližih suradnika "zbog sumnje da su počinili više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada". Mediji u Srbiji prenose pisanje hrvatskih portala koje, opet, prenosi agencija Tanjug. Tamošnji mediji također navode kao zanimljivost izjavu Bandićeve glasnogovornice Martine Šušnjare koja je nakon nekoliko sati kada je Bandić već bio uhićen, agenciji Hina rekla kako nema informacije "o navodnom uhićenju Bandića", rekavši da je on popodne "brao mahune u svom vrtu na Savici". Mediji u Srbiji prenose izjavu Bandićeva odvjetnika Krešimira Krsnika kako ne može potvrditi "je li Bandić uhićen ili je samo priveden u policiju na razgovor".

Dnevni avaz piše kako su suradnici uhićenih su u šoku i kažu da ništa nije ukazivalo da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi.

>> Zbog čega su uhićeni Bandić i suradnici?

>> Iz hercegovačkog zaseoka do pozicije jednog od najmoćnijih ljudi u državi

Komentara 20

IV
Ivanhop
21:40 19.10.2014.

Bandiću, lijepo ti je tvoja bivša partija zapaprila, zna se da su partijski drugovi kroz povijest uvijek bili najnapaljeniji na svoje bivše članove, tako je i Milanović na tebe napaljen otkada si napustio partiju, ali ti si tu zlobu Milanovićevu na koju smo te upozoravali ignorirao. Milanović se javno pred sdp-ovcima hvalio da će uhititi Linića i Bandića jer su mu stali na žulj.

MX
Mister X
00:19 20.10.2014.

I najveće svjetske agencije objavile vijest o uhićenju Milana Bandića; Da bi opisale kakva je to vrsta naroda na balkanu ( prije zločinci Hag a sad ) lopine lopine i samo lopine . Počevši od prijašnjeg Premjera pa županice pace pa sad gradonačelnika milionske metropole. Bolesna nacija drpađija . Kao da nema jednog normalnog poštenog Hrvata zatvori prepuni novi se grade i posla nema za mlade e pa hajdete stranci ulažite u tu balkaniju. Sude se sa Molom i ili su sami lopovi ili sklapaju ugovore sa lopinama. Sve zahvaljujuči balkanskom sistemu poslovanja koji je koncipiran da omogučava svakoga da samo krade ili da se bavi korupcijom lječnici profesori i da ne nabrajamo sve do beskraja .

NI
ninja72
08:05 20.10.2014.

Nepismenjak izjavio"Oba su pala", a ono samo da ih je 16-tero privedeno.Stvarno ste se pripremili za prljavu kampanju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije