Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žive u strahu

Stanovnici županjske Posavine strahuju od novih poplava

poplave
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
15.09.2014.
u 14:41

Podsjećaju kako su ih i onda nadležni uvjeravali da nema straha, da su nasipi visoki i čvrsti…

Mještani županjske Posavine s velikom zabrinutošću prate događanja  s enormnim rastom vodostaja Save i poplavama koje ova rijeka uzrokuje. Svjesni su da će sva ta voda ubrzo doći i do Županje ali i Gunje, Rajevog Sela i Račinovaca koji su stradali u svibanjskim poplavama.

Podsjećaju kako su ih i onda nadležni uvjeravali da nema straha, da su nasipi visoki i čvrsti… Strah je još veći kada se zna da mjesto puknuća nasipa kod Rajevog Sela još uvijek nije sanirano, a da dalji normalan rad otežavaju svakodnevne kiše. Prema najavama nasip će biti saniran do kraja rujna.

– Situacija je za sada stabilna, a procjene govore da bi vodeni val u Županju trebao stići u srijedu ili četvrtak. Teško je bilo što prognozirati, ali sve mjere predostrožnosti su poduzete, dobio sam informaciju da je i sa Srbijom dogovoren nesmetan protok vode, u stalnom smo kontaktu s Hrvatskim vodama, pratimo razvoj situacije i u skladu s tim ćemo i postupati, rekao je - rekao je načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko – srijemske županije Zdravko Kelić. Vodostaj Save kod Županje jučer u 12.00 sati pokazivao je razinu od 750 centimetara što je za 14 centimetara više nego dan ranije u isto vrijeme. To je za oko 350 centimetara niži vodostaj od onoga iz svibnja ove godine kada su poplavljeni dijelovi županjske Posavine.

>> Pusić: Vodostaji koji se javljaju nikad nisu viđeni

>> Učionica budućnosti otvara se danas u Gunji

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:00 15.09.2014.

Točno je da su ovolike količine kiša iznad svih prosjeka, ALI da sve ove godine Vlada i uprava nisu uspjeli organizirati, ne " ORA -Omladinske radne akcije", ali nešto poput javnih radova, sramotno je i neshvatljivo. Nemaju ljudi, pojedinci sredstava da plate put, smještaj i hranu da ponesu svoje alate i da samoinicijativno rade nasipe ili čiste kanale. ALI da Gospoda to organiziraju - da osiguraju osim hrane, smještaja i prijevoza neku naknadu - mnogi nezaposleni bi objeručke prihvatili. Samo pričaju, troše novce za posjete ugroženim i poplavljenim, ali da RADE za što su plaćeni - ni da bi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije