Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon ukidanja emisije

Kovačić: Podižemo nivo objektivnosti HRT-a. Nikada satira nije bila 'out' na HRT-u

Siniša Kovačić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
17.03.2016.
u 13:47

Ono što je meni važno je da podižemo nivo objektivnosti HRT-a, rekao je Kovačić

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić danas je potpisao sporazum o suradnji HRT-a i Hrvatskih studija u Zagrebu nakon čega je i prokomentirao odluku Programskog vodstva HRT-a o ukidanju emisije 'Montirani proces' ističući da stoji iza te ''vrlo jasno obrazložene'' odluke.

Naglasivši da se kao v. d. glavnog ravnatelja HRT-a ne smije miješati u program, Kovačić je kazao da HRT stoji iza priopćenja poslanog jučer navečer. Dodao je da će se HRT očitovati o ostalim pojedinostima o prekidu ugovora o emitiranju, ali i o snimanju novih epizoda ''Montiranog procesa'' nakon konzultiranja s pravnom službom.

''Ono što je meni važno jest da podižemo nivo objektivnosti HRT-a. Nikada satira nije bila 'out' na HRT-u, kao ni drugi novinarski oblici, ali Programsko vodstvo ima pravo donositi odluke jer u konačnici ono odgovara pred zakonom za neke moguće sankcije'', naglasio je Kovačić.

Kovačić je danas na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu potpisao sporazum o suradnji kojim se, kako je istaknuto, definira izvođenja dijela nastave, odnosno stručne prakse koju će studenti Hrvatskih studija obavljati na HRT-u.

''Na ovaj način, obje će institucije ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako HRT dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno participirati u radnim procesima i stjecati nova znanja te se na taj način i na najboljemu mjestu pripremati za buduću karijeru'', istaknuo je voditelj Hrvatskih studija Josip Talanga.

>> Novokmet je smijenio 40 kolega, Kovačić je zasad na pola puta

>> HND: 'Ukidanje Montiranog procesa napad je na slobodu javnog izražavanja u režiji aktualne vlasti'

Komentara 62

DO
doktorica
15:51 17.03.2016.

koga briga,dajte radije ukinite tu pretplatu,to bi bio nivo!!!

RE
realisticki
15:48 17.03.2016.

Podizanje nivoa na HTV-u smo već primijetili. Jučer 16.ožujka u središnjem Dnevniku nije imenom i prezimenom predstavljen voditelj Dnevnika. Osim toga isti je daleko od kvaliteta prijašnjih voditelja. Poneki diskretan smiješak pridonio bi Dnevniku. a njemu samome. Čak i maloo zabune nije izostalo. Osim toga na ekranu iza voditlja se je pojavila ne neka osoba koja u pozadini trčkara i nešto traži. Kratke pisane vijesti na doljnjem djelu slike ometaju cijeli Dnevnik, pa se pitam, nisu li slika i zvuk dovoljni? HRT podiže nivo pa se "skače sa konja na magarca".

PA
Pape5
15:45 17.03.2016.

Ukini pretplatu, pa ćeš vidjeti koliko vrijedite. Lako je s tuđim ku*cem po trnju mlatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije