Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIŠTVO

SDP uvodi preferencijski glas već na izborima 2015.

Zoran Milanović
Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.10.2014.
u 21:04

Na idućim izborima za Sabor imat ćemo prilike, osim za stranku, glasati i za jednog od kandidata s te stranačke liste

Model preferencijskog glasanja bit će uveden već na parlamentarnom izborima iduće godine. Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović danas je članovima Predsjedništva SDP-a predstavio rješenje da građani već na idućim parlamentarnim izborima imaju pravo glasati i za “svog kandidata”.

Dakle, na idućim izborima za Sabor imat ćemo prilike, osim za stranku, glasati i za jednog od kandidata s te stranačke liste. A oni će ući u Sabor samo ako njihova lista prijeđe izborni prag od pet posto i ako njihovo ime na stranačkoj listi zaokruži najmanje 10 posto birače te liste.

Predsjedništvo SDP-a danas je, kako doznajemo, samo potvrdilo medijske natpise da će građani imati pravo na preferencijalni glas već iduće godine na parlamentarnim izborima bez obzira hoće li se HDZ prikloniti toj ideji ili će ostati pri svom rigidnom stavu prema kojem su oni jedini protiv. Jednostavno, SDP ih je spreman preglasati - i sa strankama Kukuriku koalicije i s oporbenim strankama.

Očekivano, na sjednici Predsjedništva SDP-a bilo je riječi i o monetizaciji autocesta. Jedini koji je bio izričito protiv Vladinog modela monetizacije bio je primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

>> Uvodi se preferencijalno glasovanje za Sabor?

>> Jandroković: Izborni zakon može se mijenjati i bez HDZ-a. Ovo je pokušaj skretanja pozornosti s problema

Komentara 44

DU
Deleted user
21:42 15.10.2014.

SDP će dozvoliti građanima da biraju jednog ili dvojicu predstavnika u Sabor sami, kako su oni dobri, kako demokratični, da čovjek ne zna da čuvaju tajne dokumente UDBA-e pomislio bi da su anđeli. Ipak hvala ali imamo mi svoj referendum koji će vas očistiti baš kako treba. Birati ćemo sve zastupnike a ne dvojicu, kužiš Milanoviću.

DU
Deleted user
21:17 15.10.2014.

Ako ovo nije panika sta je. VL baca pojas za spasavanje.

VR
vrt
22:06 15.10.2014.

Vidimo se na referendumu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije