Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILI ŠTO TRAŽE

Sberbank je spreman odobriti novac za spas Agrokora pod jednim uvjetom

09.03.2016., Split - Poslovnica Sberbank  banke. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.04.2017.
u 15:30

Sberbank i VTB uskratili su povjerenje vlasnicima Agrokora-obitelji Todorić, zbog problema s vođenjem poslovnih knjig

Sberbank je spreman Agrokoru odobriti novo financiranje radi spašavanja kompanije pod uvjetom da stabilizacijski kredit od 100 milijuna eura, koji je odobrio Agrokoru ranije ove godine, bude tretiran kao najstarija tražbina, rekao je Bloombergu prvi zamjenik predsjednika Sberbanka Maksim Poletaev, a prenosi ruski poslovni portal Ekonomika.

Sberbank i VTB uskratili su povjerenje vlasnicima Agrokora-obitelji Todorić, zbog problema s vođenjem poslovnih knjiga, kaže se u tekstu prenesenom na ruskom portalu te se dodaje da se obujam potrebne kratkoročne likvidnosti Agrokora procjenjuje na oko 150 milijuna eura, a tvrtka ta sredstva može dobiti nakon stupanja na snagu lexa Agrokor.

"Da nije bilo našega kredita, situacija bi u ovom trenutku bila puno teža i već bi nastupio kolaps. Ako naš uvjet ne bude prihvaćen, naše sudjelovanje bit će neznatno", rekao je Poletaev.

Status najstarije tražbine znači prvenstvo u naplati.

Sberbank je unajmio McKinsey u svojstvu konzultanta za daljnje restrukturiranje i preporučit će ga kao konzultanta ispred cijelog kluba kreditora Agrokora, prenosi Ekonomika.

>> Zbog glazbene čestitke Alvarezu policajci iz protueksplozijske službe pretraživali Agrokor

>> Ivica Todorić za PIK obveznicu jamčio je imovinom svojih tvrtki

Ključne riječi

Komentara 22

DE
derin
16:04 12.04.2017.

Todorić je napravio rupu bez dna, gurao je obiteljski kapitalizam, mislio je da ce vječno Agrokor ostati mu u obitelji, trebao je ici na dokapitalizaciju prije deset godina. a izgledno je da je lažno prikazivao stanje, a to je kazneno djelo, stoga ne treba biti zaštićen. Most tu ne treba kupiti poene, ali ni plenkovic suludo braniti.

MA
maligogo
15:14 12.04.2017.

sada će svaki dan po malo na površinu isplivavati sve ono što je napisano malim slovima na dnu stranice :)

NE
nexozg
16:30 12.04.2017.

Je...drzavu koja ovisi o jednom Agrokoru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije