Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljeni Kolindinom pobjedom

Prije Washingtona i Berlina naša Kolinda mora doći u Studence

22.11.2014., Varazdin - Obljetnici Zajednice zena Katarina Zrinski prisustvovala je i predsjednicka kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
20.01.2015.
u 19:15

Čak 98 posto Studenčana na izborima svoj glas dalo novoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Kažu da je Josipović dobro prošao jer je uspio dobiti sedam glasova

Ako je Dalmacija najzaslužnija za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović, onda se srce i duša te pobjede nalaze u Studencima u Imotskoj krajini. Za Kolindu je glasalo 340 birača, Josipović je skupio sedam glasova, a jedan je listić bio nevažeći. Prevedeno na suhi jezik statistike, Kolinda je osvojila 98 posto glasova. Studenčani ističu kako je rezultat očekivan, ali zagonetno dodaju da ih muči što je Josipović dobio "tako puno glasova". Nakon izbora užarile su se telefonske linije iz cijelog svijeta. Zvali su Studenčani koji su se veselili pobjedi, ali ih je više zanimalo kako je moguće da je Josipović "tako dobro prošao".

Kada počnu nabrajati tko bi mogao glasati za Josipovića, još se i mogu sjetiti dvojice-trojice "komunjara", ali dalje ne ide.

Žensko ne smeta

– Josipović je puno dobio za Studence. Iznenadili smo se kada smo vidjeli da ima toliko glasova – kaže uz ironični smiješak njemački umirovljenik Nediljko Prka Biko s kojim sam u društvu Nikole Koštića i saborskog zastupnika iz Studenaca HDZ-ovca Ante Babića razgovarao u gostionici Centar. Biko je kao i 98 posto Studenčana oduševljen predsjednicom Kolindom jer je pokazala čvrstinu, znanje i domoljublje. Primijetio sam da studenački muškarci nose male Kolindine slike poput kakve dragocjenosti. Moji sugovornici čude se raznim analitičarima koji su tvrdili da konzervativno biračko tijelo neće prihvatiti ženu.

– Mi smo veliki domoljubi i volimo Hrvatsku. Nama je bitno kakav je kandidat, a ne je li to muškarac ili žena – objašnjava Nikola Koštić, koji je poput mnogih Studenčana svoj radni vijek proveo u Njemačkoj.

– Državotvornost je duboko ukorijenjena u ovaj kraj. Studenčani su u Kolindi prepoznali osobu koja može ujediniti ideološki razjedinjen narod i od Hrvatske učiniti razvijenu zemlju – tvrdi zastupnik Ante Babić. Nekada su Studenci bili veliko mjesto u kojemu je prije Drugog svjetskog rata živjelo više od 3000 duša. Sada ih ima oko petsto. Studenački svećenik don Jakov Cikojević ističe da je 1963., kada je on ušao u školu, bilo 563 đaka, više nego danas stanovnika. I don Jakov je s oltara apelirao na vjernike da nikako na glasaju za, kako kaže, bezbožnika Josipovića. Studenčani posebno cijene što se Kolinda ne "pravi važna" i ne srami svog podrijetla. I što se ponosi time što zna musti krave.

– To što je dijete iz jedne zdrave hrvatske obitelji svakako je motiviralo birače – naglašava zastupnik Babić. Vlasnik gostionice Ante Maras Brzi već je na zid stavio Kolindinu sliku. Ima jasan odgovor zašto obožavaju Kolindu.

Veličanstven doček

– Ona je desničarka, katolkinja i Hrvatica. Sve što nam treba – kaže Brzi dodajući da je Kolinda poneki postotak zasigurno dobila i zbog izgleda. Studenčani poručuju Kolindi da bude čvrsta i da nikoga ne sluša što treba raditi. Pogotovo ne smije slušati Vesnu Pusić i Stipu Mesića. Drago im je što je Kolinda svjetska žena i što će moći ravnopravno razgovarati s najutjecajnijim državnicima. Ali prije nego što posjeti Washington, Berlin i Sarajevo, očekuju da će biti prvi hrvatski šef države koji će posjetiti Studence. Red bi bio da dođe. Franjo Tuđman zasigurno bi došao da se iznenada nije razbolio, a Mesića i Josipovića nisu ni zvali. Bit će to, kažu Studenčani, nezapamćen doček.

Komentara 52

PO
Polikarp
19:46 20.01.2015.

Kolindina pobjeda u Studencima pravi je pokazatelj vrijednosti jednog i drugog kandidata. Da nije bilo manipulacija (pro)režimskim medija takav bi rezultat bio u čitavoj Hrvatskoj.

A9
AAA-999
20:47 20.01.2015.

I jedan glas za Josipovića previše je, uključivši i njegov.

Avatar ikebana5
ikebana5
20:02 20.01.2015.

Jesu pronašli onih 7?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije