Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSKA SURADNJA

Predsjednica susretom s upraviteljem Hong Konga završila posjet Kini

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.10.2015.
u 15:16

Grabar-Kitarović upoznala je Leunga sa svojim razgovorima s najvišim kineskim dužnosnicima tijekom kojih je utvrđen veliki prostor za produbljivanje gospodarskih odnosa

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Hong Kong gdje se susrela s glavnim upraviteljem Leungom Chun-Yingom, čime je i završen njezin službeni posjet Kini i Hong Kongu, objavljeno je danas iz Ureda predsjednice.

Grabar-Kitarović upoznala je Leunga sa svojim razgovorima s najvišim kineskim dužnosnicima tijekom kojih je utvrđen veliki prostor za produbljivanje gospodarskih odnosa. Razgovaralo se o mogućnostima povećanja suradnje, posebice pomorske suradnje i pomorskog prijevoza i logistike između Hong Konga i hrvatskih luka, a Grabar-Kitarović u tom je kontekstu rekla kako Hrvatska može imati ulogu ulaznih vrata u Europu, posebice uzevši u obzir inicijativu "Jadran-Baltik-Crno more", komplementarnu kineskoj inicijativi "Kina+16".

U svijetlu otvaranja predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Šangaju, Leung je ukazao na mogućnost suradnje s mnogobrojnim predstavništvima komora u Hong Kongu. 

>> 'Ostojiću se moglo odgovoriti samo ironijom. Nemam ustavne ovlasti i upravo to sam i govorila'

>> Kineski premijer potvrdio interes za većim uvozom hrvatskih poljoprivrednih proizvoda

Komentara 46

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
16:13 18.10.2015.

Naša predsjednica se sve više širi i širi u bokovima i ako ovako nastavi mogla bi domoljubno eksplodirati radi masnoče.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
15:43 18.10.2015.

Na svojim putovanjima predsjednica radi na promicanju hrvatskih interesa za razliku od MIlanovića i njegovih delegacija u Katar od čega nismo još dosad vidjeli nikakvog učinka, ili odlazak na kraj svijeta u Australiju i Novi Zeland gdje se je trudio svom silom izbjegavati naše antititoistički orijentirane iseljenike, pa onda fijasko izlet u Silicijsku dolinu, da ne zaboravimo i famozni odlazak avionom po Pusićku u Tursku, stalna premijerova slijetanja u Rijeku i činjenicu da koristi vojne helikoptere za osobne potrebe. Do kraja mandata može tako na državni račun otići još na Grenland ili k svojima u Sjevernu Koreju, nek iskoristi dok još ima priliku ovih 20 dana do izbora. Kolinda je samo na jednom putovanju u Mađarsku napravila više za Hrvatsku nego ova vlada u 4 godine!

DU
Deleted user
16:18 18.10.2015.

a ja mislil da bu ostala v kini.ak ovak nastavi žvakati hranu , ode titula čobankovića kao najdebljeg hadezeovca,.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije