Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitka premijera:

'Moramo odati počast i zahvalnost svima koji su se borili i žrtvovali za Hrvatsku'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.06.2015.
u 14:43

Da bismo sve svoje potencijale ostvarili u potpunosti, a hrvatski su potencijali veliki, ne smijemo i nećemo gubiti vjeru u vlastite snage, niti ikome dopustiti da Hrvatska bude zatočenik prošlosti, stoji u čestitci premijera

Premijer Zoran Milanović uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana državnosti.

Odmah na početku čestitke, premijer se zahvalio hrvatskim braniteljima koji su "državu odveli u pobjedu te ovom prilikom moramo odati počast i zahvalnost svima koji su se borili i žrtvovali za Hrvatsku".

Cijelu čestitku pročitajte u nastavku:

"Obilježavanje ovog važnog dana za našu državu, dana kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, najbolja je prigoda da se još jednom prisjetimo kako smo tada željeli i stvarali slobodnu, demokratsku i modernu državu koja će biti ravnopravna članica Europske unije i NATO saveza.

Danas, 24 godine poslije, Republika Hrvatska je slobodna, moderna i demokratska država u kojoj jednaka prava imaju svi njezini građani, bez obzira na nacionalnost ili vjeroispovijest i zadatak je sviju nas da takva i ostane. Takva država ne bi postojala bez hrvatskih branitelja koji su je odveli u pobjedu te ovom prilikom moramo odati počast i zahvalnost svima koji su se borili i žrtvovali za Hrvatsku.

Sada je pred nama novi cilj: učiniti Hrvatsku uređenom, razvijenom i bogatom zemljom, još boljim društvom za sve njezine građane. Put prema tom cilju je započeo, država je gospodarski konsolidirana, izašli smo iz recesije, idemo naprijed. Imamo rast gospodarstva, rastu industrija i izvoz kao temelji održivog napretka. Uvjeren sam da će se pozitivan trend nastaviti u mjesecima i godinama pred nama te da će Hrvatska biti uspješna zemlja, a njezini građani živjeti bolje. Ostvarenje tog cilja želja je sviju nas, a Vladi je to prva i najvažnija zadaća.

Da bismo sve svoje potencijale ostvarili u potpunosti, a hrvatski su potencijali veliki, ne smijemo i nećemo gubiti vjeru u vlastite snage, niti ikome dopustiti da Hrvatska bude zatočenik prošlosti. Za hrvatski su uspjeh ključni čvrsti demokratski standardi, pravna sigurnost, stabilnost i otvorenost i samo ostvarujući te preduvjete Hrvatska sutra može biti društvo zadovoljnih građana i država kakvu smo željeli i prije 24 godine.  

Svim hrvatskim građankama i građanima, u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje ime, čestitam Dan državnosti."

Komentara 28

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
15:18 24.06.2015.

Jel ti dozvolio Vulin da to izjaviš?

AG
Agramer198
14:58 24.06.2015.

Pitam se hoće li i Milanović s približavanjem izbora uskoro početi zamjenjivati ovo "građani i građanke" s "Hrvatice i Hrvati", slično kao što je Josipović u svojoj kampanji pri kraju radio, kad je svaki glas bio važan? :)

MJ
markezic.joso
14:52 24.06.2015.

Da li se ta zahvalnost odnosi i na domobrane i oni su se borili za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije