Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićev odvjetnik

'Bandić neće dati ostavku, a pozivam Jovanovića i Lesara da skinu imunitet da ih mogu tužiti'

Krešimir Krsnik
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
21.10.2014.
u 12:48

– Iskoristio bih priliku i pozvao Jovanovića i Lesara da im se skine imunitet i da svoje umne primjedbe stave javno da mogu biti podložni mojoj tužbi – izjavio je Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik.

Krešimir Krsnik, odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, rekao je kako je iznenađen što se već prijepodne znalo da će se za njegovog klijenta tražiti istražni zatvor. – Djela za koja se on tereti ne iziskuju istražni zatvor. Nadam se da će sud donijeti pravednu odluku, znam kako ova država funkcionira i bojim se odluke istražnog suca – izjavio je Krsnik u podnevnom dnevniku HTV-a i dodao kako ne može govoriti o taktici.

– Javno pozivam DORH i USKOK da objave činjenični opis djela koja se stavljaju mom klijentu na teret. Mislim da građani Zagreba imaju pravo znati za što se gradonačelnik tereti – rekao je Krsnik i osvrnuo se na dio USKOK-ova priopćenja o neplaćenom porezu na donacije iz predsjedničke kampanje.

– To nije točno, riječ je o djelu iz 2009. i 2010. godine, ako je njima trebalo pet godina da to ustanove, onda je to žalosno. To je sve davno riješeno, ovo je samo jedna u nizu točki, nisu objavili sva djela, nisu dali točan činjenični opis – istaknuo je Bandićev odvjetnik i na pitanje hoće li gradonačelnik podnijeti ostavku, rekao kako misli da se to neće dogoditi.

– Mislim da će sud imati snage donijeti pravednu odluku i voditi se interesom pravde, a ne interesom lobija. Iskoristio bih priliku i pozvao Jovanovića i Lesara da im se skine imunitet i da svoje umne primjedbe stave javno da mogu biti podložni mojoj tužbi – izjavio je odvjetnik Krsnik.

Inače, USKOK je danas objavio priopćenje u kojem je izneseno što se sve uhićenima stavlja na teret. Kako se može iščitati iz priopćenja, istraga je išla u četiri smjera: donacije predsjedničke kampanje 2010. godine, namještanje posla za odvoženje otpada u korist tvrtke CE-ZA-R, malverzacije oko zamjene zemljišta s tvrtkom Bramgrad i dobivanje posla preko veze u Holdingu i Gradskoj upravi.

>> USKOK objavio za što se sve terete uhićeni, Bandiću i nakon kampanje uplaćivali milijune na račun

>> Četvorica će se braniti sa slobode, za Bandića traže zatvor

>> Evo koji su projekti Bandićev veliki plus, a što mu zamjeraju

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 116

Avatar petrolio
petrolio
12:51 21.10.2014.

po ustavu je svatko nevin dok mu sud pravomoćno ne utvrdi drugačije! zato je krsnik u pravu što će tužiti sve one koji bez odluke suda sada blate bandića!

VS
vesna.sudar.98
13:02 21.10.2014.

Slažem se u potpunosti sa gosp. Krsnikom,Treba i njih privesti jer su toliko zla učinili ovoj državi, a sebe su dobro uhljebili, kao i svoje članove obitelji

KA
karambita
12:59 21.10.2014.

Sbiki13, a otkud ti znas tko je lopov a tko ne. Ljudi su samo optuzeni, a da li su lopovi ima sud da ustanovi, A NE TI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije