Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef Liberlanda

Ponovno priveden Vit Jedlička i još jedanaest osoba

liberland
Foto: Borislav Ristić
1/2
16.05.2015.
u 21:19

Snimatelj HRT-a je, pri izlasku iz čamca na silu oboren na zemlju i stavljene su mu lisičine, dok je pokušavao zaštititi opremu od vode.

Kako neslužbeno saznajemo, večeras oko 18 sati granična policija RH privela je dvanaest osoba koje su pokušala brodom doći na teritorij tzv. Liberlanda, odnosno Gornje Sige. Među privedenima je bio i predsjednik samoproglašene države Liberland, Vit Jedlička.

Do ovog trenutka nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu ove informacije, no, prema neslužbenim izvorima, Jedlička i njegova ekipa su se iz Čarde kod granice, na srbijanskoj strani Dunava, s tri broda uputili prema Gornjoj Sigi, tj. Liberlandu. Hrvatska pogranična policija ih je presrela i upozorila da ne smiju pristajati na obalu. Unatoč tome, dva broda su pristala uz obalu Liberlanda, nakon čega je posada privedena.

Podsjećamo da je prošle subote Vit Jedlička već bio priveden zbog istog prekršaja, tako da mu je ovo drugo privođenje. Neslužbeno saznajemo da je ovo drugo privođenje zbog istog prekršaja i američkom državljaninu J. C. D.-u, koji je prošlog tjedna bio priveden s još petoricom stranih državljana u pokušaju ulaska na Liberland kopnenim putem.

Kasnije večeras, po puštanju iz pritvora, kontaktirao nas je snimatelj HRT-a, Pero Barić, koji nam je prenio jos neke detalje u vezi jučerašnjeg privođenja Vita Jedličke i njegovih suradnika. On je, naime, snimao cijeli događaj s drugog čamca koji je bio u pratnji čamca na kojem je bio Jedlička.

Prema njegovu svjedočenju, policija je primijenila silu, i to upravo nad njim. Također nam prenosi da je riječna pogranična policija svojim patrolnim čamcima, bez njihove volje, usmjerila Jedličkin i drugi čamac ka obali, nakon čega su privedeni.

Snimatelj HRT-a je, pri izlasku iz čamca na silu oboren na zemlju i stavljene su mu lisičine, dok je pokušavao zaštititi opremu od vode. Naglašava da nije pružao nikakav otpor, a jasno je stavio do znanja da je novinar HRT-a. Kako kaže, iz nekog razloga su samo njemu stavljene lisice na ruke.

On je noćas, nakon ispitivanja, zajedno s još dvoje hrvatskih državljana, pušten na slobodu. Točnije, ostavljen je ispred zgrade pogranične policije da pješači 30 km do svog auta. Njegov slučaj i slučaj dvoje drugih hrvatskih državljana bit će sudski procesuirani zasebno na ročištu zakazanom za ponedjeljak u 9h na Prekršajnom sudu u Belom Manastiru. Suđenje Vitu Jedlički i stranim državljanima iz njegove grupe zakazano je za danas u 9h.

>> Putovanje u Liberland zasad stoji 2400 kuna – tolika je kazna za ilegalni prijelaz granice

Komentara 32

Avatar Matija22
Matija22
21:44 16.05.2015.

svaki put naplatit veliku kaznu za dolazak da se napuni proračun, pa nek dolaze to se tak radi,dok imaju love za kazne dolazit ću ju nama još bolje

DU
Deleted user
21:31 16.05.2015.

ok, a neka se onda vit jedlička ODREKNE češkog državljanstva......

MN
mate.no
21:45 16.05.2015.

ma polit benzinom i zapalit Opet mi brisete komentare bando

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije