Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČANJE NDH

Policija će analizirati izjavu priora Luke Prcele

svećenik
Foto: Screenshot: HRT
1/3
09.05.2016.
u 18:20

Iz ureda Državnog odvjetništva u Splitu rekli su pak kako nije zaprimljena kaznena prijava te da će nadležno državno odvjetništvo razmotriti sadrži li izjava elemente kojeg kažnjivog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti

PU splitsko-dalmatinska će analizirati sadržaj izjave priora dominikanskog samostana u Splitu Luke Prcele zbog veličanja NDH na misi koju je uživo prenosio HTV, prenosi Tportal.

– Izvješćujemo vas da će policija temeljem dostupnih javnih izvora analizirati sadržaj izjave kako bismo utvrdili ima li elemenata za postupanje policije u smislu pokretanja odnosno provođenja izvida – rekli su iz policije. 

Iz ureda Državnog odvjetništva u Splitu rekli su pak kako nije zaprimljena kaznena prijava te da će nadležno državno odvjetništvo razmotriti sadrži li izjava elemente kojeg kažnjivog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. HRT je pak priopćio da osuđuje svaki oblik govora mržnje i ograđuje se od takva govora te da stavovi i mišljenja koji se prenose u izravnim prijenosima ne izražavaju njihove stavove i mišljenja.

– Hrvatska radiotelevizija analizira sve okolnosti povezane s ovim slučajem te će, utvrdi li se da je došlo do eventualnih propusta njezinih mjerodavnih zaposlenika ili služba, poduzeti odgovarajuće mjere – poručili su s HRT-a.

>> Predsjednicu napao svećenik koji je služio mise za Pavelića, Dominikanska provincija ogradila se od Prceline propovijedi

>> Oglasio se i Luka Prcela: Nije mi žao. Dominikanska provincija ogradila se od njegovih izjava

Ključne riječi

Komentara 95

BE
berogrga
19:43 09.05.2016.

Svi Hrvati na ulice ako Ostojićeva policija takne svećenika! Milicijo, hoćeš opet uhititi i izmlatiti svećenika Prcu kao osamdesetih.? Hrvatski narode, ovo njie normalno što se događa u Hrvatskoj, pa dokle će u Hrvatskoj vladati jugoslaveni i komunisti?

DU
Deleted user
19:32 09.05.2016.

Opet milicija, pa do kad?

Avatar H/S/P
H/S/P
18:44 09.05.2016.

Veličanje NDH.....a imamo trg po zlikovcu nazvan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije