Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju Nacionalno vijeće Mosta

Plenković: Nema drame, sve je u redu, slobodno idite doma

Andrej Plenković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
06.10.2016.
u 17:09

Šef HDZ-a je ispred središnjice stranke novinarima ponovio da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade

Predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića novinari su dočekali na izlazu iz stranke oko 17 sati. Rekao je još jednom da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade.

– Potpisi su se povećali, sutra očekujemo potpise svih zastupnika nacionalnih manjina – rekao je Plenković. Rekao je da još nisu dobili odgovor od Nacionalnog vijeća Mosta. – Kolegama smo stavili na stol ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju – dodao je.

– Kad se jave, naći ćemo se i dogovarati. Nema drame, sve je OK – poručio je Plenković novinarima ispred središnjice i rekao da idu doma. 

HDZ nudi Mostu model '2+2'

Podsjetimo, HDZ je, kako je doznao Večernji list, ponudio Mostu model prema kojem bi šef Sabora dvije godine bio iz kvote HDZ-a, a druge dvije iz kvote Mosta.

Prve dvije godine, prema neslužbenim informacijama, pozicija šefa parlamenta pripadala bi Mostu. Rotirajući model 2+2 očito je kompromisno rješenje budući da je Most inzistirao na toj drugoj najvažnijoj funkciji u državi, a HDZ nije bio spremam potpuno je se odreći.

Pojedini izvori iz HDZ-a kažu da je Most praktički pristao na to rješenje, ali konačnu odluku danas treba donijeti Nacionalno vijeće Mosta.

> > HDZ nudi Mostu model '2+2': Prvi predsjednik Sabora bio bi iz Mosta, druge dvije godine iz HDZ-a

Komentara 10

Avatar Bruno
Bruno
19:17 06.10.2016.

Koalicija stoji, most rekao da.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:54 06.10.2016.

Iz pouzdanih izvora doznajem da je i nekoliko mostovaca za Podrsku Plenkovicu, oni su koalicija nezavisnih lista, ne zavise o Petrovu:-)))

PA
Panac
17:58 06.10.2016.

Drugo: Pod hitno donijeti zakon o porijeklu novca. Samo u RH je moguće primati socijalnu pomoć... a voziti skupe aute tipa BMW ili merđu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije