Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
benkovac

Otkriven četiri metra visok spomenik Franji Tuđmanu

benkovac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
18.03.2015.
u 18:34

Okupljene su pozdravili i Božidar Kalmeta, koji je istaknuo da su događaji u Benkovcu bili prekretnica u Hrvatskoj, te Milan Kovač koji je zatražio od Vlade da hitno raspiše izbore

Otkrivanjem četiri metra visokog spomenika prvom predsjedniku Hrvatske u Benkovcu obilježena je 25-godišnjica benkovačkog HDZ-a. U spomenik prvom hrvatskom predsjedniku izlivenom u bronci uloženo je 300.000 kuna, a djelo je Tomislava Kršnjavija.

– Teško mi je ukrotiti emocije kad se sjetim jednog od najdramatičnijih događaja prije 25 godina kada je pokušan atentat na prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Nakon atentata, Tuđman mi je odlučno rekao: "Uspjet ćemo u stvaranju hrvatske države." Danas osjećamo ponos, a s druge strane su i neveseli osjećaji jer Hrvatska danas nije onakva kakvu smo sanjali tada. Sanjali smo ponosnu i moćnu Hrvatsku. Odlaskom Tuđmana, nesposobne i amoralne elite tražile su druge gospodare, a posljednjih godina pokvarene elite nemilice je rasprodaju i izvor su svih zala. Suočavanje s ovom stvarnošću nam treba biti poticaj za novu odlučnost kao prije 25 godina – rekao je jedan od utemeljitelja benkovačkog HDZ-a Drago Krpina.

– Nakon pokušaja atentata na Franju Tuđmana u Benkovcu postalo je jasno da nema alternative i da se moramo osloboditi od nametnute nam tvorevine Jugoslavije – rekao je prvi benkovački HDZ-ovac Branko Kutija.

Okupljene su pozdravili i Božidar Kalmeta koji je istaknuo da su događaji u Benkovcu bili prekretnica u Hrvatskoj, Milan Kovač koji je zatražio od Vlade da hitno raspiše izbore jer Hrvatska, kako je rekao, s ovom Vladom tone u blato te drugi čovjek benkovačkog HDZ-a Svemir Vrsaljko. Spomenik je otkrio saborski zastupnik HDZ-a dr. Miroslav Tuđman.

– Spomenik je jasna poruka čemu je hrvatski narod težio i zašto se žrtvovao – rekao je Miroslav Tuđman.

>> Knin će dobiti Tuđmanov kip visok tri metra

Komentara 58

Avatar navijač
navijač
19:02 18.03.2015.

To i jeste spomenik za koji smo se borili a ne onaj u muzeju u Kumrovcu.

Avatar @proma_trač
@proma_trač
19:06 18.03.2015.

.. a baš je lip .. a ne ko onaj danas deložirani jednonogi vukodlak.

PO
podlug
19:16 18.03.2015.

dan kad su nas Pupovčevi sugrađani kamenovali, nakon atentata milicija dolazi iza hotela ....... i odlazak na utakmicu Hajduk - Dinamo i ..... Boraja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije