Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o investicijskom potencijalu

Orešković: I Star Wars dolazi tako da je 'force with us' u Hrvatskoj

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.03.2016.
u 13:19

Osvrnuo se na sve češće rasprave oko slanja revizije u HNB, te prihvaćanja ili primanja na znanje izvješća o radu HNB-a zbog kojeg je Most prošli petak demonstrativno napustio sabornicu

Ako je Tomislav Medved kandidat za ministra branitelja, mi ćemo se, ja se nadam, danas naći, poručio je danas novinarima u Saboru premijer Tihomir Orešković.

– Nismo se još našli. Iskoristit ću poslijepodne da se nađem s kandidatom i nadam se da ću danas donijeti odluku. Jučer sam se našao s braniteljima kasno navečer i obećao sam da ću danas uložiti vrijeme i naći se s kandidatom i da ću što prije donijeti odluku. Ne znam je li on Mostu prihvatljiv kandidat, jučer smo prvi put čuli njegovo ime – kaže premijer.

Ponavlja ono što je poručio i zastupnicima uoči rasprave o proračunu – da je ovo prijelomna godina za Hrvatsku.

– Mislim da su mjere koje predstavljamo vrlo konkretne, trebamo se maksimalno fokusirati da smanjimo taj dug, mislim da je rast BDP-a od dva posto realan, neki su možda čak mislili da je malo ambiciozan, i vezano uz rashode i deficit, mislim da bi to moglo biti ispod 3 posto. Tu treba malo efikasnosti, vjerujem da će naše mjere stvoriti pozitivne rezultate što će biti temelj da možemo i dodatno rasti i iduće godine povećati investicije – optimističan je premijer. Kaže da je jučer dao intervju za "svjetski Bloomberg".

– Mislim da su moje poruke bile vrlo pozitivne, da Hrvatska ima ogroman potencijal za investicije. I Star Wars dolazi, malo sam to promovirao,  tako da je 'force with us' (sila s nama), ako mogu reći, da će biti 'force with us' u Hrvatskoj", kazao je Orešković, citirajući popularni pozdrav iz tog serijala.

 "Rezultat je već danas da se smanjio 'spread'. To je bio pozitivan signal. Tako da vidim da su investitori već počeli čitati i da su rezonirali ove poruke i vidimo prve pozitivne korake", kazao je.

Osvrnuo se na sve češće rasprave oko slanja revizije u HNB te prihvaćanja ili primanja na znanje izvješća o radu HNB-a zbog kojeg je Most prošli petak demonstrativno napustio sabornicu.

– Prošli petak smo u Saboru imali malo problema u komunikaciji, ali meni je jasno, svugdje u Europi, čak i u svijetu, Vlada se ne može miješati u monetarnu politiku, ali ovaj drugi dio, vezano uz nadzor, tu se može više stvari ispitati, to je jedan standard u Europi. Možda ćemo malo promijeniti zakon oko nadzora, ali monetarna politika treba biti nezavisna – poručuje premijer.

Premijer je komentirao i sve češće "sukobe" Domoljubne koalicije i Mosta.

– To je demokracija, svatko ima svoj stav i svoje mišljenje, mislim da je to zdravo. Ja sam čovjek iz biznisa, sigurno je tako i u vašem uredu, ali je zdravo imati nekakve debate i mislim da ćemo na kraju donijeti i bolje i kvalitetnije odluke – zaključuje Orešković.  

>> Lovrinović najavio podršku Mosta: Ovo je vatrogasni proračun, njime se ne smanjuje javni dug

Ključne riječi

Komentara 38

BE
blaz.elrat
14:32 15.03.2016.

Oreškovića je doveo Karamarko,ali sigurno je sad požalio.

DU
Deleted user
14:24 15.03.2016.

Auu bre susedi evo ja ću da vam pomognem:)) Žrtvujem se dobrovoljno da vam budem ministar branitelja. Nisam bio u ratu. Nemam nikakvu diplomu (čak ni kopiranu). Nemam kredita(nedaju mi kažu nisam podoban). Spreman sam da izbacim bre iz rečnika.ika. Ne mrzim nikoga (ali ukoliko treba po službenoj dužnosti nekoga mrziti i na to sam spreman) Imam ja još toga ali o tome čemo kada me izaberete za ministra:)) Voli vas vaš budući ministar sa istoka:))

DO
doktorica
13:28 15.03.2016.

koga to uopće zanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije