Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirali izjavu

Oliver Frljić i Marin Blažević: Doministrice Lederer, jeste li glupi ili samo zli?

'17.06..2009.,Zagreb - Intendantica zagrebackog HNK-a Ana Lederer Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
22.02.2016.
u 15:39

– Pa ova Vaša medijska izvedba kao da slijedi davni naputak Hitlerova ministra propagande o laži koja ponovljena stotinu puta postaje istina!? – poručuju Frljić i Blažević.

Nakon prošlotjedne javne prepiske sa saborskom zastupnicom Mosta Ines Strenja-Linić koja je, kažu, manipulirala nalazom Državne revizije o poslovanju HNK u Rijeci, vodeći dvojac riječkog kazališta, Oliver Frljić i Marin Blažević, komentirao je u ponedjeljak izjavu zamjenice ministra kulture Ane Leder o revizorskom nalazu za kazalište.

– Najnovija izvedba zamjenice ministra kulture RH navodi nas na jedino moguće pitanje: doministrice Lederer, jeste li glupi ili samo zli? – pitaju iz Zajca i u priopćenju dalje navode kako je bivša intendantica zagrebačkog HNK, o čijem je poslovanju Državna revizija objavila poražavajuće nalaze, izjavila da se "spomenuti nalaz Državne revizije ne odnosi u cijelosti na sadašnju upravu riječkog HNK ". Frljić i Blažević pitaju A. Lederer koji se dio nalaza za 2013. godinu mogao odnositi na sadašnju upravu koja je vođenje kazališta preuzela 1. rujna 2014? – Pa ova Vaša medijska izvedba kao da slijedi davni naputak Hitlerova ministra propagande o laži koja ponovljena stotinu puta postaje istina!? – poručuju Frljić i Blažević.

Nadaju se da će doministrica Lederer što prije ozbiljno poraditi na razumijevanju kategorije vremena ne bi li shvatila da aktualna uprava može biti odgovorna samo za poslovanje nakon 1. rujna 2014., a ako to nije u stanju, u što se, kažu, sada može sumnjati, pitaju je li u stanju obavljati složenije poslove koji su joj u opisu trenutačnog radnog mjesta.

– Također nas zanima hoće li se novopečena zamjenica ministra pozabaviti onim dijelom poslovanja riječkog HNK u mandatu Nade Matošević-Orešković u kojem je Ozren Prohić, rođak ministra Hasanbegovića, nezakonito obavljao poslove ravnatelja Opere putem autorskih ugovora, čime je eklatantno kršen Zakon o kazalištu? Hoće li doministrica Lederer Državnom odvjetništvu prijaviti Ozrena Prohića i tako pokazati da joj je doista stalo do sankcioniranja nepravilnosti koje su se događale u mandatu prethodne uprave riječkog HNK? – navode Frljić i Blažević.

Ministra Hasanbegovića, pak, pitaju hoće li istom DORH-u prijaviti svoju zamjenicu zbog autorskih honorara koje je uz redovitu plaću intendantice HNK u Zagrebu u iznosu od 20.216,45 kuna isplaćivala sama sebi tijekom 9 mjeseci 2012. godine u ukupnom iznosu od 71.490,37 kuna.

>> Vladajući zastupnici napali Frljića, on im odgovorio: Ovo potvrđuje da je riječ o vladi opasnih namjera

>> Zašto je Ines Strenja-Linić skrivala da iznajmljuje stan HNK?

>> Ana Lederer: U prethodnoj vladi najslabije je bilo Ministarstvo kulture s nizom skandala

Komentara 136

KA
KaNiDora
15:44 22.02.2016.

Ajde dosta tog frljića.. otkaz i u travnik

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:46 22.02.2016.

Gospodine Hasanbegović, uručite radnu knjižicu Frljiću i neka se vrati u Vojvodinu/Srbiju, među svoje, neka imigrante razvrstava kod Šida

DU
Deleted user
15:53 22.02.2016.

Nema zemlje na svijetu koja bi trpjela pljuvanje i nepoštivanje od jednog takozvanog rektora kao što je ovo g..no frljić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije