Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjenica ministra

Ana Lederer: U prethodnoj vladi najslabije je bilo Ministarstvo kulture s nizom skandala

ana lederer
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
12.02.2016.
u 13:00

Upitana hoće li doći do smjene na vrhu riječkog i zagrebačkog HNK Lederer je kazala: – Nema govora ni o kakvim smjenama, to su sve insinuacije.

Ana Lederer, zamjenica ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, gostovala je jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojoj je kazala da misli da je ''u prethodnoj vladi najslabije bilo Ministarstvo kulture s nizom skandala i neodrađenih poslova''.

Izbor Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture smatra sjajnim izborom premijera Tihomira Oreškovića. Na pitanje tko ju je pozvao da bude zamjenica ministra, rekla je da ju je pozvao ministar Zlatko Hasanbegović

– Mi već tri tjedna razgovaramo intenzivno o situaciji u resoru koji je on preuzeo. Doista vrlo slično mislimo o brojnim lošim točkama našeg ministarstva. U izuzetno sam dobroj suradnji s ministrom Hasanbegovićem – rekla je.

Osvrćući se na jučerašnju izjavu za javnost ministra Hasanbegovića, kazala je da je sretna da mu je napokon dopušteno da se jasno ideološki pozicionira.

– On je, naime, jasno ideološki pozicioniran od prvog trenutka svog imenovanja. Međutim, ova neviđena medijska haranga nije mu dopustila do sada izgovoriti ono što on doista misli. Mislim da će se napokon otvoriti poglavlje valorizacije njegova budućeg rada – rekla je Lederer.

Najavila je i objavljivanje kulturne strategije.

– Mi definiramo svoju kulturnu politiku. Vrlo brzo ćemo objaviti našu strategiju i osnovne točke naših nastojanja, a svakako je uporište ojačavanje velikih kulturnih institucija – rekla je

Upitana hoće li doći do smjene na vrhu riječkog i zagrebačkog HNK, Lederer je kazala: 

Nema govora ni o kakvim smjenama, to su sve insinuacije. 

Također je poručila da je ona čovjek od dijaloga. –  Nema podjele na naše i vaše – rekla je Lederer. 

Potvrdila je vijest da će ministar Zlatko Hasanbegović posjetiti Jasenovac, navodi HRT. Kazala je da je ministar posjet dogovorio s Natašom Jovičić, ravnateljicom Spomen-područja Jasenovac.

>> Ana Lederer Hasanbegovićeva zamjenica, Šundov predložen za načelnika Glavnog stožera 

>> Ana Lederer: Ministrice, ako nam uzimate HNK, uzmite i račune!

Komentara 60

MA
mar06mir
10:12 12.02.2016.

Ana, najiskrenije se nadam da ste se prevarili u pogledu rijeckog kazalista. Ako ne smijenite onog klauna koji je od tog kazalista napravio ideolosku, antihrvatsku prcvarnicu onda zaista s vama nesto nije u redu.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:11 12.02.2016.

Zlatku i Ani želim puno uspjeha u radu...

TA
tamaris
10:16 12.02.2016.

U prethodnoj vladi SVE je bilo slabo. Sustavno provođenje rastakanja u gospodarstvu, društvenim vrijednostima, pokušaji rastakanja obitelji, pojedinaca. "Sve što je hrvatsko, obiteljsko, tradicionalno je loše, sve što je kvazi-liberalno i antifašističko (a zapravo totalitarno) je ok", bila im je krilatica i put kojim su sebe i cijeli hrvatski narod htjeli odvući u sigurnu propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije