Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tema stana za nju završena

Zašto je Ines Strenja-Linić skrivala da iznajmljuje stan HNK?

11.01.2016., Zagreb - U sjedistu stanke odrzana je jos jedna sjednica Nacionalnog vijeca MOST-a nezavisnih lista.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.02.2016.
u 11:24

Mostova zastupnica Ines Strenja-Linić ne želi odgovarati intendantu riječkog HNK Oliveru Frljiću što je nakon 2004. i loše revizije nastavila iznajmljivati stan teatru

Za saborsku zastupnicu Mosta Ines Strenju-Linić završena je tema stana u središtu Rijeke koji je iznajmljivala HNK. Barem što se nje tiče. Sve je počelo kada je prozvala intendanta riječkog kazališta Olivera Frljića da se i u njegovu mandatu nastavlja s nezakonitostima u radu. Predložila je njegovo saslušanje pred saborskim odborom, a on je oštro opovrgnuo te tvrdnje i podsjetio da se negativan nalaz Državne revizije odnosi na poslovanje Zajca za njegove prethodnice Nade Matošević-Orešković. Frljić je onda otkrio i poslovanje zastupnice s HNK.

Umanjivala kvadrate stana

Frljiću je Strenja-Linić već poručila da je neprimjerena njegova reakcija na zahtjev da kao aktualni intendant odgovori na pitanja o učinjenom napretku u saniranju financijskih dubioza, a povezivanje svog istupa s iznajmljivanjem stana kazalištu, za što je, kaže, uredno platila porez, smatra pokušajem diskreditacije. Pritom je još i podsjetila da je gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je promptno stao u Frljićevu obranu, godinama prije Frljićeva dolaska ignorirao oporbu koja je upozoravala na nepravilnosti. Stan koji se našao u središtu pozornosti zastupnica je iznajmljivala Zajcu od 2004. do 2007. za 450 eura mjesečno, a u Zajcu tvrde da je riječ o trosobnom, a ne dvosobnom stanu, kako tvrdi, pa pitaju zašto svoju nekretninu pokušava prikazati manjom u javnom istupu, a većom u ugovoru s kazalištem.

– Neobično je i da osoba koja je navodno godinama prije nastupa ove uprave upozoravala gradsku vlast na probleme u kazalištu skriva da je sama poslovala s tim kazalištem i nakon prvog nepovoljnog nalaza revizije iz 2004. godine – poručili su jučer Frljić i njegov zamjenik Marin Blažević. Koliko je poznato iz istupa zastupnice još u vrijeme kampanje, a može se pročitati i iz imovinske kartice, Strenja-Linić više nije vlasnica nijednog stana u Rijeci. Živi u kući u Viškovu pokraj Rijeke, otplaćuje više kredita, a svojedobno je, da bi kupila veći stambeni prostor, podigla kredit koji je otplaćivala novcem od stana koji je dala u najam. Stan koji je iznajmljivala kazalištu, površine 89 kvadrata, u ulici nadomak riječkog HNK, Strenji-Linić dodijelio je Grad Rijeka 1995. godine u najam kao 60-postotnom invalidu Domovinskog rata, za potrebe njezine četveročlane obitelji. Tri godine kasnije, 1998. godine, otkupila ga je u cijelosti uz 60-postotni popust sukladno stupnju invalidnosti. Cijena je iznosila 21.820,85 kuna što je isplatila kroz 132 rate.

Smanjili za milijun kuna

Sinu je poslije ostavila taj stan. Strenja-Linić jučer nije željela ništa govoriti o spornom stanu.

A kako je od revizije sve počelo, valja reći da je od bivše intendantice riječkog teatra, kad su sve zbroji i oduzme, Frljić, prema najsvježijim podacima, naslijedio dugovanje od više od pet milijuna kuna koje su do kraja prošle godine uspjeli smanjiti za milijun kuna. 

>> 'Frljićeva reakcija potpuno je neprimjerena, na stan sam uredno platila porez' 

>> Vladajući zastupnici napali Frljića, on im odgovorio: Ovo potvrđuje da je riječ o vladi opasnih namjera

Komentara 146

CI
cicibela
11:45 19.02.2016.

Otkad je nelegalno iznajmljivati vlastiti stan, ako se uredno plaća porez? Eto, sad ćemo baš pričati o iznajmljivačici stana, a ne o intendantu čije kazalište je Državna revizija jedino u Hrvatskoj negativno ocijenila.

JE
Jednakost
12:58 19.02.2016.

Drzavni stan, 60% popusta, razne privilegije, lazna invalidnost, objasnjavaju sve. Zena je domoljubni monstrum!

DU
Deleted user
12:22 19.02.2016.

Večernji, ma dajte, pa možete vi puno bolje.Siguran sam.Na što hoćete ukazati ovim člankom.Na iznajmljeni stan, uredno je plaćen porez.I u čemu je problem po vama?Možda vam smeta što je Strenja dobila stan kao 60% ratni vojni invalid iz Domovinskogg rata?Pa stvarno jadno.Iz dana u dan.Pa dokle čete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije