Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

'Nema smisla da ulazim u SDP kako bih statirao politici koja nije dobra'

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
18.02.2015.
u 12:20

– Ja sam predlagao veliki reformski paket, a ovog trenutka SDP nije sklon takvim promjenama u društvu – kazao je Josipović

Predsjednik na odlasku Ivo Josipović danas je u Zagrebu potvrdio da se neće vratiti u SDP zato što u ovom trenutku stranka nije sklona pokrenuti "ozbiljne reforme u društvu".

– Znate da sam predlagao veliki reformski paket. Ovog trenutka, to smo čuli iz njegovih usta i tijekom kampanje, SDP ili barem njegovo vodstvo, nije sklono takvim promjenama u društvu – kazao je Josipović i dodao da je to razlog zbog kojeg povratak u SDP nema smisla.

– Nema pravog smisla da ulazim u SDP da bih statirao jednoj politici za koju mislim da nije dobra – zaključio je Josipović.

"Vlada je za moje mjere imali vrlo malo sluha"

 

- Iza mene ostaje Hrvatska koja je članica Europske unije i koja je bitno popravila odnose sa susjedima. Ostaje zemlja koja je u Ustav unijela nezastarijevanje pretvorbenog kriminala i ratnog profiterstva - kazao je predsjednik na odlasku i zaključio da se u njegovom mandatu u Hrvatskoj živjelo "mirno i sigurno".

Požalio se da neke stvari nije mogao promijeniti zbog ustavne pozicije predsjednika. - Da sam mogao, sigurno bih promijenio gospodarsko stanje. Sa 20 mjera sam nastojao pomoći onima kojima je najteže u ovom gospodarskom stanju, ali vidjeli ste kroz godinu i pol dana da je Vlada za te stvari imala vrlo malo sluha - naglasio je Josipović.  

Tajanstveno je kazao da se do kraja dana namjerava naći "sa još dosta zanimljivih ljudi" te pogledati prostorije iz kojih će ubuduće djelovati.  

>>Josipovićev ured potvrdio: Predaja dužnosti Kolindi Grabar-Kitarović ipak uz kamere

>>'Josipović nije očekivao takvu haašku presudu Gotovini'

>>Josipović o prosvjedu branitelja: Šefovi su tog projekta u središnjici HDZ-a

Komentara 116

DU
Deleted user
12:30 18.02.2015.

Sad si se sjetio da nevaljaju? mjesec dana prije izbora si govorio da vlada radi dobra posao,dali si nam onda lagao ili sada lažeš?

Avatar etnaanbama
etnaanbama
12:27 18.02.2015.

Napušta se brod koji tone.

Avatar GERO2
GERO2
12:24 18.02.2015.

Idi svirati klavir to ti najbolje ide,Ivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije