Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Velika koalicija je nemoguća'

Milanović: Zdravko Marić obična je udica kojom HDZ blefira i kupuje vrijeme

zoran milanović
Foto: N1 screenshot
1/6
13.06.2016.
u 20:47

HDZ nema ideja, i mislim da je teško zamislivo da bismo bili u koaliciji, osobito s ekipom mračnjaka koju su doveli u Sabor. Moji birači ne očekuju koaliciju s HDZ-om, kazao je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović večeras je u emisiji Pressing na N1 televiziji progovorio o aktualnoj krizi vlasti.  Vođa najveće oporbene stranke komentirao je najavu HDZ-a o uspostavi nove vladajuće većine, smjeni premijera Oreškovića, rekonstrukciji vlade, ali i novim izborima.

– Spremni smo ponovno voditi Hrvatsku jer vidimo kolika je razlika između nereda i kaosa danas i onoga što je naša Vlada donijela zemlji. Mislim da smo bili dobra i odgovorna vlast i da građani od nas mogu očekivati Vladu što većeg broja građana – kazao je Milanović. 

Iako je nedavno izjavio da će novi izbori biti u devetom mjesecu, danas je kazao da bi izbori trebali biti što prije kako bi se smanjila šteta koju Hrvatskoj nosi ova situacija bez vlasti. 

– To će uskoro biti i ekonomski štetno, a ministar financija vratio se poniženiji nego itko ikada kad je pokušao prodati državne obveznice – kazao je Milanović.

Za prvog potpredsjednika Vlade i vođu HDZ-a Tomislava Karamarka kaže da mu ga je žao.

– Izabran je za predsjednika HDZ-a bez protukandidata, onda ga je Sabor uzdigao korak dalje i kako ćeš sad natrag... Ali on je protiv izbora jer je 70 posto građana za izbore. Dakle, protiv koga si ti? Protiv narodne volje? Pa idi na izbore. HDZ je jaka stranka, neće nestati nakon izbora – kazao je Milanović. 

Upitan kakav stav ima o novom kandidatu za mandatara, aktualnom ministru financija Zdravku Mariću, kazao je da nema nikakav stav. – To je obična udica kojom HDZ blefira. To je smiješno. Sad nam nude čovjeka koji je mali Orešković, no neće dobiti parlamentarnu većinu. Marić je čovjek kojeg su izmislili jučer kako bi kupili vrijeme i blefirali – smatra Milanović.

– Na kraju će se HDZ svesti na to da u Vladi ne može biti ni jedan član HDZ-a. Na kraju sve dođe na naplatu – zaključio je Milanović.

Kazao je i kako će o HDZ-ovoj inicijativi za rušenje premijera Oreškovića odlučiti u zadnji trenutak.

– Lajbek je otkopčan – poručio je Milanović za kojeg je velika koalicija SDP-a i HDZ-a nemoguća.

– Ja slušam tu priču dugo, ali u takvoj koaliciji HDZ gubi jedino što ima – priliku da lupa po SDP-u. Kad HDZ na izborima izgubi, trebao bi reći da neće više s ekstremnim desničarima. Za njih je najbolje rješenje četiri godine aktivne oporbe na idejama, na idejama – a ne šatorima i ulicama. HDZ nema ideja, i mislim da je teško zamislivo da bismo bili u koaliciji, osobito s ekipom mračnjaka koju su doveli u Sabor. Moji birači ne očekuju koaliciju s HDZ-om. Odgovor je ''ne'' – odlučan je bio Zoran Milanović.

>>Reiner odbio SDP-ov prijedlog: Ne želi uvrstiti Povjerenstvo o SOA-i na dnevni red

Komentara 122

Avatar Frano1
Frano1
20:53 13.06.2016.

A ti si običan komunjara i manipulator. Ti si jedini krivac za zlo koje je snaslo Hrvatski narod i stići će te Božija pravda.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
21:03 13.06.2016.

samo buhdala može poželjeti da se zoka lijenčina i nesposobnjaković, neodgojeni mrzitelj, vrati na vlast... samo buhdala

DI
dirižabl
20:57 13.06.2016.

Milanoviću štetočino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije