Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićeva strana

Švaljek treba njegov blagoslov: 'Milan Bandić upravljat će gradom iz Remetinca'

bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
Autor
Ivanka Toma
11.03.2015.
u 10:20

To znači da je promjena čelništva Zagrebačkog holdinga zadnja odluka koju je njegova zamjenica Sandra Švaljek donijela samostalno

Milan Bandić završio je u pritvoru zbog nečega što uopće nije kazneno djelo. USKOK i Porezna uprava vode istragu odakle mu slike. Sve su slike pobrojene, evidentirane i procijenjene, a on mora dokazati odakle mu. Stoga je posve irelevantno je li ih nekome donirao ili nije. Tvrde to iz kruga zagrebačkog gradonačelnika koji će, zahvaljujući dvjema odlukama Županijskog suda u Zagrebu, iz istražnog zatvora u Remetincu upravljati gradom.

To znači da je promjena čelništva Zagrebačkog holdinga zadnja odluka koju je njegova zamjenica Sandra Švaljek donijela samostalno, bez Bandićeva blagoslova. Naime, prema prvoj odluci suda od 9. ožujka, Bandića se vraća na posao gradonačelnika, a po drugoj, donesenoj dan poslije, posprema ga se iza brave. Bandićeva strana kaže da Vida Demarin, predsjednica UO-a Zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebralnovaskularnih bolesti, koju je po tvrdnji USKOK-a Bandić nagovarao da promijeni iskaz, uopće nije bila na popisu svjedoka s kojima nije smio komunicirati. Navode kako nije bilo nikakve zapreke da s njom razgovara te da su se dvaput sreli, i to upravo zbog donacije slika Zakladi. Oba su susreta bila u prisutnosti svjedoka. Kažu i da se prilikom drugog razgovora Demarin povjerila kako joj prijete i da se boji kako će biti optužena.

Ona je, kažu u Bandićevu krugu, bila saslušana 6. ožujka, a već 9. ožujka – istoga dana kada je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo gradonačelnika vratiti na dužnost – USKOK donosi rješenje o novoj istrazi protiv Bandića.

>>Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

>> Milan Bandić stigao u Remetinec, mora uplatiti 15 mil. kuna u proračun

>> 'Ovo je presedan u svjetskoj praksi, politički proces i represija!'

Komentara 27

KR
krigger
10:36 11.03.2015.

daj ostani tamo diti je i mjesto, ne siluj ovaj napaceni narod moze ovaj grad i bez tebe, zamjenica je jako ok nadam se da bu i ostala.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:35 11.03.2015.

Bože moj u ovoj zavrzlami oko gradonačelnika se ni dragi Bog nebi snašao....Svako malo nešto iskrsne... Pa kako da vodi grad iz pržuna ???? Pa kakvi su to naši zakoni ?? Ma daj.

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
18:48 11.03.2015.

Milanoviću, tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada. Ovo je slučaj za Strasbourg. Sprdnja od sudstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije