Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić u pritvoru

'Ovo je presedan u svjetskoj praksi, politički proces i represija!'

Pressica Udruge Kluba Milana Bandića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
10.03.2015.
u 18:29

– Očekivali smo povratak gradonačelnika, a danas tragedija – rekla je Vesna Kusin iz gradske uprave

Udruga Klub Milana Bandića i njegovi zastupnici u Gradskoj skupštini na današnjoj izvanrednoj konferenciji ustvrdili su da je njegovo uhićenje politički proces te da smo svjedoci represivnog djelovanja.

Predsjednica Udruge Jelena Pavičić Vukičević kazala je da su još neki članovi njihove udruge žrtve represije, no nije htjela ništa detaljnije reći. O tome će kaže, govoriti uskoro, kada bude vrijeme. – U samo 20 sati od donošenja odluke izvanraspravnog vijeća da se gradonačelnik vrati na posao dogodilo se njegovo ponovno pritvaranje; svjedoci smo pritisaka na sve nas, a sve u svrhu da se zagrebačkog gradonačelnika ponovno pritvori. Ovo je presedan u svjetskoj praksi, loša poruka o stanju ljudskih prava. USKOK je policajac, tužitelj, ali i presuditelj. Mi se zalažemo za trodiobu vlasti, ali i poštivanje ljudskih prava – kazala je Pavičić Vukičević.

Napominjući da se danas nakon njegova ponovnog uhićenja u udrugu kao znak podrške priključilo više od 100 novih članova. Također kazala je da će nastaviti s planovima osnivanja stranke koju će utemeljiti do kraja mjeseca. U ime gradske uprave podršku mu je dala Vesna Kusin.

– Očekivali smo povratak gradonačelnika, a danas tragedija. Jasno je kao dva plus dva o čemu je riječ. O tome da se na svaki način onemogući njegovo djelovanje. Je li to strah od njega i novih izbora ili stranke? Ali jest od njegove moći – kazala je Kusin. Skupštinski zastupnik Ratko Maričić kazao je da očito nekome nije ju interesu da se Bandić vrati u stolac gradonačelnika.

– U zadnja 24 sata nije napravio ništa zbog čega bi se vodila optužnica i odredio pritvor, osim što je izvanraspravno vijeće ukinulo mjere opreza i vratila ga na posao – kazao je Maričić.

>> Bandić ide u pritvor i mora uplatiti 15 mil. kuna u proračun

>> Radimir Čačić: Očekujem da će Bandić sada dati ostavku

Komentara 81

Avatar comparator
comparator
18:47 10.03.2015.

Žalosno je samo to što se tako ne postupa prema SDP-ovim optuženicima i njihovi procesi traju i traju . Npr. Merzel i još je tome u Saboru. Jednostavno užasavajuće!

Avatar kravata
kravata
18:43 10.03.2015.

Nije za vjerovat ovo se može dogodit samo u državi gdje se kuburama svijetla gase a sjekirama prozori brišu.

VM
Višeslav Mat
19:01 10.03.2015.

Ovo je poruka svima nama da se slučajni NE zaj...mo s politikom.Ovo su vrlo opasna vremena gdje takvu "slizanost"politike,policije o pravosuđa ne pamtim niti u vrijeme Tita.Bandić je tu najmanje važan i bitan.Mafija ti isto prvo pošalje poruku a onda...bum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije