Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Mađarski veleposlanik: Mađari su za pomoć Amerike u sporu Hrvatske i MOL-a

naslovnica 11.10
Foto: VL
10.10.2014.
u 21:09

"Američka je strana ponudila prijateljsko posredovanje u rješavanju spora hrvatske Vlade i MOL-a."

Zašto hrvatski pregovarači i MOL više od godinu dana ne mogu naći rješenje za problem Ine? Tko je pokrenuo pitanje zatvaranja rafinerije u Sisku i koliko sukob utječe na odnose Hrvatske i Mađarske, razgovarali smo s mađarskim veleposlanikom u Hrvatskoj Gáborom Ivánom.

Jesu li Amerikanci imali utjecaja na najave MOL-a da bi mogli prodati Inu Rusima?

Održana su dva sastanka s Amerikancima, u Zagrebu i u Budimpešti. Američka je strana ponudila prijateljsko posredovanje u rješavanju spora hrvatske Vlade i MOL-a. MOL je prihvatio ponudu.

Kako se prema toj ponudi postavila hrvatska strana i tko je po mišljenju veleposlanika kriv što se spor nije riješio pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Foto: VLm

Komentara 4

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:34 11.10.2014.

Pitanje Hine. I. Racan prodo Hinu, Sanader, a ne HDZe profitiro, sad SDP kopa mrtvacku raku za finalni pokop.

LU
lukatia
08:32 11.10.2014.

Kakvi Amerikanci, to je kao da u sporu zbog prekida utakmice Ferecvaroša i Rijeke, Mađari zatraže savjetovanje iz CONACAF-a, umjesto UEFE.

NI
nicolatesla
22:24 10.10.2014.

INU treba vratiti gradjanima, gradjani moraju tuziti Hrvatsku drzavu i posebno komapaniju MOL za korupciju i kriminal u nasoj drzavi. Tadasnju vladu za vele - izdaju i zlocin nad narodom, a MOL za korupciju i mito, krivicno djelo. Treba uzetii internacionalne odvjetnike, neutralne koje ce pokrenuti tuzbu, i parnicu protiv ove dvije strane. Naftne kompanije, i svo opljackano i oteto nacionalno i drustveno bogatsvo treba vartiti narodu, nitko nam to nece rijesti ako se ne pokrenemo sami. Postoje grupe ljudi koje se bave ovim tematikama, Amerikancima savjetujemo da se petljaju, ako ne zele biti umijesani i oni u pljacku Hravtskoga naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije