Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne znači da se odustalo'

Buljević: Pozivam Srbiju da se ne plaši Hrvatske, odluka o raketama nikad nije donešena

Josip Buljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.02.2016.
u 08:16

Radio sam godinama s gospodinom Brkićem, radi se o jednom vrlo sposobnom organizatoru koji se u kritičnim trenucima pokazao kao odličan profesionalac, rekao je Buljević

Milijan Brkić je izvanredno rješenje za ministra branitelja, rekao je jutros ministar obrane Josip Buljević.

- Radio sam godinama s gospodinom Brkićem, radi se o jednom vrlo sposobnom organizatoru koji se u kritičnim trenucima pokazao kao odličan profesionalac - rekao je Buljević u emisiji A sada Vlada na Hrvatskom radiju. Za Brkića je rekao i da je branitelj s besprijekornim putem, a za situaciju oko njegovog navodnog plagiranja diplome rekao je da nikoga ne treba proglašavati krivim dok mu se to ne dokaže.

Za spajanje Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane rekao je da je njegov osobni stav da to u ovom trenutku ne bi bila dobra ideja jer imamo niz neriješenih pitanja postavljanja prema Domovinskom ratu.

- I sami branitelji misle da je nužno da Ministarstvo branitelja još postoji - rekao je.

Buljević, bivši ravnatelj SOA-e, nije htio komentirati konkretan slučaj smjene sadašnjeg ravnatelja Dragana Lozančića, ali je rekao da je povjerenje premijera i predsjednice nužno za svakodnevno funkcioniranje.

- Sve se odvija po zakonu. Žao mi je što se smjene šefova obavještajnih sustava obavljaju uz medijsku halabuku, što nije normalno, takve stvari bi se trebale obavljati u tišini - rekao je Buljević.

Buljević je rekao da je prvi mjesec bio vrlo aktivan u njegovom resoru te da se najveći dio aktivnosti svodio na rad na obrambenom proračunu koji treba učiniti "vrlo štedljivim i iskoristivim".

Buljević je rekao da je u obavještajnom sustavu prošao put od običnog operativca do ravnatelja SOA-e.

- Ja sam jako ponosan na svoje djelovanje u obavještajnom sustavu - rekao je, dodajući da je činjenica da smo sigurna zemlja, što je važno za turizam.

- Kao ministru obrane svakako da mi ta iskustva koriste i pomažu u razumijevanju problema, sigurnosnih izazova i svakodnevnom radu - rekao je Buljević.

Za migrantsku krizu rekao je da je humanitarno pitanje, ali da bi nakon lanjskih napada u Parizu bilo neozbiljno govoriti da nije i sigurnosno pitanje.

- Čim vam veliki broj ljudi nekontrolirano prelazi preko granice, to je određena razina sigurnosne prijetnje - rekao je Buljević.

- Naravno da je povećana razina sigurnosne prijetnje, ali vjerujem da hrvatski sigurnosni sustav može odgovoriti izazovima - dodao je.

Buljević je rekao da odluka o raketnim lanserima nikada nije donesena, to je bila jedna od opcija, ali ne znači da se od toga odustalo. Pozvao je Srbiju da se ne plaši Hrvatske i da ne nasjedaju na medijske najave, dodajući da je to daleko od realizacije.

- Sasvim sigurno one neće biti usmjerene protiv naših susjeda i nitko nas se ne treba plašiti - rekao je Buljević.

>> Josip Buljević - čovjek zbog čijeg se broja zatresla država

>> Most je htio izbjeći da Milijan Brkić uđe u MUP i bude nadzornik Orepiću

>> Ipak upitan kandidat za ministra branitelja? Brkića tek čeka razgovor s Oreškovićem

Komentara 19

VE
verakruz
09:33 24.02.2016.

Opet crveni promašuju "ceo fudbal" ... Udarili ste po Milijanu jer ga se bojite. Neka, i treba da ga se bojite. Cvilite kao pič.kice, što ustvari i jeste. Kukavelji, lopovi, neradnici, kriminalci, sinovi i unuci zločinaca. Sve se to naguralo u SDP, HNS, državne uhljebničke strukture, nevladine udruge i slične ogavne parazitske fotelje. Borba če biti duga, ali pobjediće Hrvati. Vama se crno piše kmeri pogani.

SO
Somelier
08:34 24.02.2016.

Gospodin Buljević na pitanje o razrešenju Lozančića mogao je bar odgovoriti da je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komandant oružanih snaga RH i ako ona nema više povjerenja u šefa tajnih službi, šta on još čeka drugi potpis. Ako je profi već je trebao otiči ali izgleda da je on samo "kadar" i to SDP - ov.

SO
Somelier
08:36 24.02.2016.

Neka predlože Kotromanovića. On bi bio podoban bez obzira što je pjevao sa Matićem ustaške pjesme i bez obzira što se je okoristio prodajom vojnih objekata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije