Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi dokazi

Istragu protiv Merzel proširuju zbog fiktivnih ugovora

19.03.2013., Sisak - Zupanica Marina Lovric-Merzel sazvala je konferenciju za medije na kojoj je odgovorila na optuzbe zupanijskog vijecnika Zeljka Krapljana (HDZ) o svom lijecenju u sisackoj Opcoj bolnici. Naime, Krapljan je zupanicu optuzio da je obavil
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
27.06.2014.
u 20:34

Istražitelji sumnjaju da 
neki ugovori sklapani s ljudima iz vladajuće koalicije 
i vijećnicima od 2006. do 2013. nisu ni ispunjeni

USKOK je, doznajemo, na putu proširenja istrage protiv županice Marine Lovrić Merzel.

Istražitelji su posljednjih nekoliko dana ponovo bili u zgradi Županije, a povod su ugovori koji su od 2006. do 2013. godine sklapani s istaknutim članovima županičine vladajuće koalicije te vijećnicima u Županijskoj skupštini. USKOK sumnja da je dio tih ugovora fiktivan, tj. da nisu odrađeni.

O ovim ugovorima oporba je govorila još krajem 2009. godine kada su u javnost izašli podaci o desecima tisuća kuna koje od županije dobivaju pojedini lokalni političari. Tada je sadašnji HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šantek upozorio na ugovore koje je županija sklopila s dva vijećnika – Stjepanom Karapetrićem iz HSU i dr. Hašimom Smlatićem iz SDA.

Prvi je, kao umirovljenik, u šest mjeseci 2009. dobio 31.034 kune za "pružanje konzultantskih usluga u svrhu izrade stručne analize kredita u kojima sudjeluje županija", a drugi 27.586 kuna "za obavljanje poslova vezanih uz sustav zdravstvene zaštite i kriterija i mjerila za financiranje udruga iz područja zdravstva na području SMŽ".

Za tri mjeseca, temeljem ugovora o djelu za konzultantske usluge radi izrade dokumenata u području civilne zaštite, zaštite na radu i zaštite od požara, tadašnji potpredsjednik Demokratske stranke umirovljenika, koalicijskog partnera SDP-a u Županiji, dobio je 29.741 kunu.

– Imam informaciju da su svi ugovori o djelu bez sadržaja i da nema nikakvih elemenata na temelju kojih su isplaćivane naknade – rekao je tada Šantek.

Pod istragom su i stariji ugovori koji se tiču nekih članova SDP-a, uključujući i sadašnjeg pročelnika u županiji i člana predsjedništva županijskog SDP-a Josipa Takača.

Komentara 36

TO
tolitol
20:54 27.06.2014.

Zašto se Josipovića ne priupita što misli o ovoj "istaknutoj" SDP-ovoj političarki kojoj je hodočastio u vikendicu? Zašto se ne priupita njezine kumove, istaknute SDP-ovce Linića i Mrsića, zašto se ne upita Milanovića koji ju je, i nakon izbijanja afere, grlio pred kamerama? Kako je moguće da ta žena tako dobro kotira u SDP-u? Ne radi se sigurno o intelektualnim kriterijima jer se ta žena, bivša pralja i ne sjeća ni teme svog diplomskog rada na našem "prestižnom" fakultetu prometnih znanosti. Odgovori na sva ova pitanja dali bi interesantan uvid u "kvalitetu" i "istinske vrijednosti" SDP-a. A i u "kvalitetu" i "vrijednosti" našeg političkog establišmenta.

19
1995josip
21:02 27.06.2014.

Nije Marina sama pojela i popila toliko novaca iz blagajne SMŽ ! Svi istaknuti političari iz SDPa , obadva lijeva predsjednika sadašnji i bivši Mesić su bili stalni gosti na luksuznim balovima i dernecima gdje se dobro jelo i pilopilo pa i firme u vlasništvu SMŽ su se prodavale ispod cijene , kao npr. Ceste Sisak Meskanovom sponzoru Žužiću , koji trenutno pravi društvo Linićevoj kumi Marini u zatvoru .Svi iz kukuriku kokošinjca su se naslikavali u Sisku sa najbogatijom , nadam se bivšom SDP županicom . Sada je Marina lopov a oni jadni nevini sa punim đepovima novaca !

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
21:13 27.06.2014.

Ona je iskrena sljedbenica nove pravednosti trenutnog vlastodršca na Pantovčaku i nepodijeljena članica SDP-a, stranke koja se preimenovala iz Komunističke partije Hrvatske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije