Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi obiteljski zakon

I izvanbračni parovi u Hrvatskoj konačno mogu posvajati djecu!

Sabor,glasanje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.06.2014.
u 14:29

Tražili su to amandmanom klubovi SDP-a i HNS-a, koji su još tijekom rasprave upozoravali da nije pošteno da nevjenčani parovi ne mogu posvajati djecu dok, recimo, samci mogu.

Izvanbračni parovi ubuduće će moći posvajati djecu, odlučeno je danas u Saboru gdje je većinom glasova donesen novi Obiteljski zakon.

Tražili su to amandmanom klubovi SDP-a i HNS-a, koji su još tijekom rasprave upozoravali da nije pošteno da nevjenčani parovi ne mogu posvajati djecu dok, recimo, samci mogu. Zato su na Obiteljski zakon priložili amandman kojim traže da se izvanbračne zajednice u pogledu imovinskih i osobnih odnosa, prava i obveza stavljaju u jednak položaj s bračnim zajednicama, što je Vlada danas prihvatila.

Vlada je amandmanom sa 14 na 16 godina podigla dobnu granicu nakon koje dijete može samostalno dati pristanak za lakše medicinske zahvate.

>>'Obiteljski zakon izazvat će kaos u sustavu zbog svoje nedorečenosti'

Komentara 8

SP
spirajzlin
14:50 06.06.2014.

znaći zakon je takav da u stvari svatko može posvajati djecu? da li je ta izvanbračna zajednica i homoseksualna zajednica? ni jedan zakon nije dorećen i svaki je napravljen tako da su moguće manipulacije...

BE
berija
17:04 06.06.2014.

Milanka Opačić želi uništiti obitelj. Najveći je posljeratni zatiratelj Hrvata, odurna, narogušena, samodopadna glupača kojoj nitko nije bio dovoljno dobar da bi zasnovala obitelj. Štitimo tradicionalne proizvode ali tradicionalnu obitelj bismo uništili. Netko iz objesti ne želi se vjenčati, ali bi na revers malo uzeo dijete. Nisu djeca igračke, a vi niste SDP već NSDAP!

JO
John13
17:17 06.06.2014.

Ali nije valjda da istospolne zajednice (dva muskarca ili dvije zene) mogu usvajati djecu? VJ: Pojasnite.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije