Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANJSKA POSAVINA

I dalje intenzivni radovi na obnovi objekata stradalih u poplavi

obnova
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
08.07.2015.
u 12:52

Do sada je obnovljeno 1805 kuća od čega su vlasnici obnovili 1132 kuće dok je država obnovila 673 obiteljskih kuća

Prema najavama iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sutra će područje županjske Posavine, sela koja su prošle godine stradala u poplavama, posjetiti ministrica Anka Mrak Taritaš sa suradnicima.

Biti će to vjerojatno završni posjet ministrice prije godišnjih odmora tijekom kojeg će obići više gradilišta i odraditi radne sastanke sa svim sudionicima obnove i čelnicima lokalne samouprave kako bi se upoznala s trenutnim stanjem obnove i eventualnim otvorenim pitanjima koja je još potrebno riješiti. Prema službenim podacima ministarstva, na dan 3. srpnja, do sada su donijete 2272 odluke o obnovi na području županjske Posavine.

Trenutno je u obnovi 467 kuća, od čega 62 obnavljaju sami vlasnici dok se još uvijek obavljaju radovi na 405 kuća koje obnavlja država. Do sada je obnovljeno 1805 kuća, od čega su vlasnici obnovili 1132 kuće dok je država obnovila 673 obiteljskih kuća. U isto vrijeme obnovljeno je i 40 zgrada javne namjene. Ministrica Mrak-Taritaš, kao i drugi dužnosnici ministarstva i Vlade RH, najavili su kako će obnova kuća u županjskoj Posavini biti gotova do 15. kolovoza. Poslije toga roka trebali bi ostati za odraditi sitniji radovi na uređenju okoliša, vanjskim fasadama…

>> Nezadovoljan mještanin Račinovaca tužit će državu jer mu neće obnavljati kuću

>> Žrtva poplava: Nemam muža, ni kontejner

Komentara 1

DU
Deleted user
10:32 09.07.2015.

Iako smo skloni da negativno cjenimo radove u Posavini ja moram da iznesem i pozitivnu stranu. Bravo, cestitam i hvala vladi i svim organizacijama republike Hrvatske koje su angazirane na obnavljanju stambenih objekata u poplavljnoj Posavini. Osobno sam posjetio Gunju.ju. Jako puno se uradilo, radi se i uradit ce se. Ide sporo, cini se nekom. No nije lako s pucanstvom. Djelatnici ne mogu nadomjestiti sve i ispuniti sve zelje vlasnika, Jako puno je pomocnih objekata i septickih bazena koji se moraju iznova raditi, prilaznih cesta, lose dokumentacije, imovinsko pravnih nerjesenih sporova, Jako, jako dobro je uradjeno. No nikada svi ne mogu biti zadovoljeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije