Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvale ljepote Lijepe Naše

Huffington Post: U Hrvatskoj su neki od najljepših ostataka antike

Arena Pula
Duško Marušić/PIXSELL
26.03.2016.
u 07:30

Autorica pita tko ne bi želio provesti noć u rimskoj palači napominjući da je od bračkog kamena sagrađen i dio Bijele kuće

Još jedna velika reklama za hrvatski turizam stigla je od američkog Huffington Posta koji svoje čitatelje poziva na posjet Hrvatskoj u kojoj se nalaze “neki od najljepših ostataka antičke kulture”.

Novinarka Huffington Posta Riley Arthur svoj tekst počinje pitanjem tko ne bi želio provesti noć u drevnoj rimskoj palači, predstavljajući osim Dioklecijanove palače u Splitu i Salonu, Augustov hram, pulsku Arenu, ali brojne druge prirodne znamenitosti Lijepe Naše poput Nacionalnog parka Plitvička jezera. Zanimljivost je i da je istaknula da je Dioklecijanova palača sagrađena od bračkog kamena, baš kao i dijelovi Bijele kuće u Washingtonu. Autorica nije zaboravila spomenuti i najveći mamac za strane turiste – Dubrovnik, s naglaskom na nezaobilaznu činjenicu da je upravo tamo snimana popularna serija “Igra prijestolja”.

“Hrvatska je mjesto fascinantnih antičkih ostataka zbog kojih vrijedi posjetiti ovu zemlju”, piše Arthur dodajući kako se na području današnje Hrvatske nekada prostiralo Rimsko Carstvo i kako su rijetki oni koji znaju da se šesti najveći rimski amfiteatar, koji je mogao primiti više od dvadeset tisuća ljudi, ne nalazi u Rimu ili negdje u Italiji, nego upravo u Puli. Autorica se pritom ne zaustavlja samo na povijesnim činjenicama, već odlazi i korak dalje upoznajući čitatelje da je u pulskom amfiteatru proteklih godina odigrana čak i utakmica hokeja na ledu, što je jedinstven slučaj u svijetu, te istodobno poziva ljude da dođu na Pula film festival.     

>>Realiziran projekt Biciklističkih stajališta: 'Prva pomoć' za biciklističke turiste

>>S novom kartom Jaske do lakšeg upoznavanja znamenitosti i ugostiteljstva grada

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
15:10 26.03.2016.

Hm, ok, ali iako sam i ja byker, ova slika koju ste stavili stvarno je dno dna. Bedasti Mario pali gume ispred Arene, totalno neopremljen, u natikačama, očito pripit, a Pula motoweek je uz Arenu zaštitni znak ovog dijela Europe za bykere i donosi dobar dohodak gradu, iako je Muzila, bivši vojni kompleks, stvarno ispod nivoa za bilo kakva događanja, pa i motoristička. I što je tu poruka?

BA
barjak
09:42 26.03.2016.

Lipo to ameri pisu. Samo sto lipa nasa ima i drugo lice- crnu kolonu koja se uputi u pravcu Irske i drugih EU drzava ??? Sto nas dovede do toga.??? Korupcija i mito- Kupovanje zastupnika , Pljacka drzave preko jataka,o jataka, Pranje novaca, jednoglasje, stavljanje pod kontrolu SOE i drugih sluzbi. -- Kako stati tome u kraj da bi i zivot u lijepoj nasoj uopce bio moguc ako vec nije svima "lijep" ????

SA
samoborka
17:20 26.03.2016.

Svaka cast. Imamo lijepu obalu, veliki potencijal.. Ali i jos uvijek jako puno nedostataka. Npr..Crikvenica strasno smrdi po cigaretama. Cijeli centar. Odvratno. Sve ugostiteljske objekte drze Albanci i zato se ugostiteljska ponuda Crikve svodi na baklave (sramota!) i masne cevape. A zeli imati status gospodskog, srednjoeuropskog grada. Malo morgen. Zatim..masni i ofucani jelovnici po restoranima. Velika vecina njih je prepuna pogresno napisanih naziva jela. Zaostalim i inertnim je ugostiteljimaje tesko otici na internet i prepisati ispravan naziv jela. Balkoni na lijepim kamenim zgradama i kucama su pusti dok su recimo u Italiji prepuni cvijeca. Tako da....pomaci su napravljeni ali jako puno se toga jos da poboljsati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije