Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generalski zbor:

'Zgroženi smo viješću da su iz braniteljskih udruga zatražili 7 posto dionica od prodaje HEP-a'

Pavao Miljavac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
09.01.2017.
u 23:56

Miljavac: Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim

Iz Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) večeras je priopćeno da je Upravni odbor HGZ-a raspravljao  o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a, te navode kako su zgroženi viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7 posto dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede, odnosno da se 7 posto tih dionica unese u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata, navodi se u zaključcima sa sjednice, održane 7. siječnja.

Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda, ističe predsjednik HGZ-a general Pavao Miljavac.

Dodaje kako se sve to odvija u trenucima, kada je Hrvatskoj više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo  i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku naroda i države.

"Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva. Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske", zaključuju iz Hrvatskog generalskog zbora.

>> Matić: Kaže li im to HDZ, branitelji će od dionica odustati

Ključne riječi

Komentara 23

IC
Icek53
07:00 10.01.2017.

Moze traziti tko hoce,ali imamo mi politicare koji to trebaju stopirati.Glupim trosenjima novca poreznih obaveznika izgubicemo mladost.A drzava bez mladosti nema perspektivu.

MA
marsovac
00:16 10.01.2017.

odredjeni krugovi branitelja su kao lesinari. Tko ce hrpu tih ljencina hraniti do groba. Jos nismo odhranili sve tako zvane partizane evo sljedece generacije. Cast svima koji stvarno trebaju i treba im dati i pomoci,..........samo puno njima je ovo pravii put zivota,boracka i jadikovanje a moze biku rep iscupati.

PI
prava istina
08:35 10.01.2017.

Pun kufer nam je tih tzv branitelja. Pravi branitelji ne traže ništa. Ovi koji to traže su uhljebi koji su se večinom preko veza proglasili braniteljima samo da bi se uhljebili i da ne bi radili. Ukinuti svake povlastice za sve, a posbno djecu branitelja. Sva djeca su ravnopravna i nema razloga da imaju braniteljska djeca bilo kakove povlastice kod upisa u škole, fakultete i bilo gdje drugdje. Stvarno mi već zlo od rijeći branitelji i njihov je zahtjev taj i taj...Imam dvoje branitelja u kući i ne pada im na pamet nešto tražiti a niti ćak nije podnesen zahtjev a braniteljskom mirovinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije