Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žarko puhovski

'Hrvatska je doživjela veći neuspjeh, ali je Srbija prošla lošije'

žarko puhovski
Foto: Robert Anić/Pixell
03.02.2015.
u 14:02

Puhovski je istaknuo da do sada ovakve odluke nisu bitno utjecale na međuodnose dvaju država. No sada je pitanje hoće li se prednost dati nacionalističkoj ili dobrosusjedskoj retorici

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da je današnja presuda Međunarodnog suda u Haagu za međusobne tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije bila očekivana.

– U osnovi je tako da je Hrvatska doživjela veći neuspjeh, jer je ona pokrenula tužbu, ali je Srbija prošla lošije jer je Sud prihvatilo više elemenata hrvatske tužbe negoli srpske protutužbe – izjavio je Puhovski za agenciju Beta, piše Blic. Puhovski je istaknuo da do sada ovakve odluke nisu bitno utjecale na međuodnose dvaju država. No sada je pitanje hoće li se prednost dati nacionalističkoj ili dobrosusjedskoj retorici.

– U ovom trenutku čini se da u Hrvatskoj jača nacionalistička retorika, a u Srbiji je problem nespremnost srpskih vlasti da u skladu sa svojim zakonima procesuiraju Vojislava Šešelja – zaključio je analitičar.

>>Haaški sud odbacio tužbu Hrvatske i srpsku protutužbu. 'Nisu dokazale genocid'

>>'Zadovoljni smo, Sud je prvi put opovrgnuo hrvatsku tvrdnju o Oluji'

Komentara 135

DM
drug marin
14:24 03.02.2015.

SRAMOTA pitati lika koji se trudio u Hagu lažima dokazati da je Hrvatska stvorena na zločinu i vije laži je sud odbacio smatrajući ih smiješnim si sad se lika pita umjesto da ga se sudski goni tim vise sto je i 1971radio isto

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:11 03.02.2015.

Zanima me kakvu bi izjavu Puhovski dao da su mu Srbi srušili kuću,ubili djecu ,silovali ženu,on bez ruke ......kaže dobrosusjedski odnosi ..na čemu ste gospodine .Puhovski ne mogu mediji toliko narodu svijest promjeniti koliko ih srce boli . Već 100. Već 100 godina nas tuku i ubijaju ...za to nitko nije odgovoran !

DU
Deleted user
14:28 03.02.2015.

Puhovski ostavlja dojam kao da priča o rezultatu nogometne utakmice između Abhazije i Južne Osetije, a ne o pokušaju vlastite domovine (od koje živi kao parazit, ne pridonoseći joj ni po čemu) da istjera pravdu. Dok god ima takvih, nećemo daleko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije