Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže da se otkrije počinitelj

HND najoštrije osudio prijeteće pismo novinaru Dragi Pilselu

Saša Leković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.06.2015.
u 12:04

U priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković naveli su da pismo smatraju pozivom na nove napade na Pilsela

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oglasilo se priopćenjem u kojem su najoštrije osudili ''prijeteće pismo prepuno uvreda koje je dobio Drago Pilsel''.

U priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković naveli su da to anonimno pismo smatraju pozivom na nove napade na Dragu Pilsela, uključujući i fizičke te su od nadležnih organa zatražili da otkriju pošiljatelja i adekvatno ga kazne.

- To je pismo ujedno i nastavak trenda bezočnih napada na novinare. Dodatno opasnom ocjenjujemo činjenicu da je istoga dana kada je kolega Pilsel dobio anonimno prijeteće pismo u tjedniku „7Dnevno“ i na portalu „dnevno.hr „ insinuirana njegova navodna povezanost s KOS-om (kontra-obavještajnom službom bivše JNA) a bez ikakvih dokaza. Sramotno je da pojedini mediji napadaju ljude ad hominem i bez dokaza, te šire netrpeljivost i koriste govor mržnje stvarajući ozračje u kojemu se potom nekažnjeni provode hajke na ljude uključujući i prijetnje smrću- istaknuo je HND.

Na kraju su poručili da će se i dalje ''dosljedno boriti protiv takvoga zagađivanja medijskoga i javnoga prostora uključujući sva zakonska sredstva''.

>> Novinare se mora zaštititi od prijetnji, pritisaka i napada

Komentara 19

ZL
zlako
12:21 29.06.2015.

HND podržava neprijatelje Hrvata.Neče dugo tako biti.

NA
navijala
13:12 29.06.2015.

Udbasko novinarsko drustvo (UND) izmislja prijetnje.Neka mi netko rece po cemu je interesantan taj Pilsel,valjda po gomili izrecenih gluposti,koji lici na covjeka koji je malo pobenavio. Njemu da se netko prijeti ? Ne nasmijavajte nas,jer to nije ni smijesno.

NI
nindjago
12:51 29.06.2015.

gosp.saša lekoviću zašto niste ts aktivni kad treba zaštiti crkvu,branitelje,građane obespravljene,i sve ostale.zašto su vam usta puna zlobe neprijateljstva sve što se zove i je hrvatsko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije