Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ:

Karamarko nije obavezan prijaviti imovinu Ane Šarić u imovinskoj kartici

Ana Šarić i Tomislav Karamarko
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
21.05.2015.
u 20:29

Karamarko i Ana Šarić žive zajedno kraće od tri godine pa stoga nije bio obvezan prijaviti njezinu imovinu u imovinskoj, tvrde u HDZ-u

Budući da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa dalo naslutiti da će službeno utvrđivati jesu li Tomislav Karamarko, šefa HDZ-a i saborski zastupnik, i njegova partnerica Ana Šarić u izvanbračnoj zajednici, iz čega bi proizlazila obveza prijave i njezine imovine u njegovoj imovinskoj kartici, danas su se na tu temu priopćenjem oglasili iz HDZ-a.

Sve je počelo kada je T. Karamarko viđen kako u luksuznom mercedesu, službenom vozilu tvrtke u vlasništvu njegove partnerice, vozi oca u bolnicu na Rebro. U priopćenju se kaže da T. Karamarko i njegova partnerica ne ispunjavaju sve zakonske kriterije života u izvanbračnoj zajednici jer zajedno žive kraće od tri godine te da on stoga nije bio obvezan u svojoj imovinskoj kartici prikazati imovinu Ane Šarić. Navodi se da će T. Karamarko od Povjerenstva zatražiti i službeno mišljenje kako bi se u najkraćem mogućem roku razriješile sve nejasnoće i “zaustavile medijske špekulacije kojima je cilj kompromitirati predsjednika HDZ-a u predizbornom razdoblju”. Ana Šarić kaže kako, referirajući se i Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, nije dokazivala pravo da T. Karamarko može voziti službeni auto njezine tvrtke, nego je odgovarala jednim novinama koje su taj zakon selektivno tumačile i protumačile da je on zbog tog auta u sukobu interesa. U tom zakonu piše da službeno vozilo tvrtke može voziti i član uže obitelji.

– Tomislav je auto mogao voziti jer mu ga ja mogu dati s obzirom na to da ga imam pravo koristiti i u privatne svrhe – rekla je Ana Šarić.

Dalia Orešković, predsjednica tog povjerenstva, potvrdila nam je da će Povjerenstvo provjeravati imovinske kartice svih dužnosnika, pa i T. Karamarka. Već je bila objasnila metode kako se utvrđuje izvanbračna zajednica, a to je, prema podacima MUP-a, da su partneri na istoj adresi prijavljeni dulje od tri godine i sl.

>> Karamarku će biti jako neudobno u novom mercedesu

>> Karamarko u Bleiburg prvi put poveo sina. Evo što je napisao na Facebooku

Komentara 45

Avatar docCL
docCL
17:18 21.05.2015.

Dajte najte prozirni ste i dosadni. Svaku aferu u Vladi i sdp-u zurno maskirate "aferom" u hdz-u. Problem je ako Karamarko vozi auto od cure, a nije problem kad ministri djele aute ljubavnicama. Dvostruki moral ili ste toliko indoktrinirani?

AL
Alkana
17:29 21.05.2015.

Ovi kukurikavci zaista nemaju drugog posla nego samo špijunirati ili predsjednicu ili Karamarka! Kad će se početi baviti svojim programom izlaska iz krize???

DU
Deleted user
17:53 21.05.2015.

zašto u milanovićevoj imovinskoj kartici nema gospodjice iz rijeke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije