Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propalo mirenje

Grmoja: Ne vidim zbog čega bih se trebao ispričati Ostojiću

04.12.2015., Dubrovnik - Nikola Grmoja, clan Mosta i zamjenik gradonacelnika Metkovica Boza Petrova. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
09.05.2016.
u 15:43

Ostojić je bio spreman povući tužbu protiv Grmoje pod uvjetom da mu se javno ispriča, ali glasnogovornik Mosta na to nije želio pristati

 – O tome sam sve već rekao, a tužbe se ne bojim – riječi su kojima je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja još u siječnju prokomentirao tužbu koju je protiv njega zbog klevete podnio tadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Da se tužbe doista ne boji te da stoji iza riječi koje je izrekao u emisiji “Pressing” na N1 televiziji, a u kojima je Ostojića optužio za praćenje Bože Petrova te samim time i za zloporabu policijskog aparata, Grmoja je u ponedjeljak pokazao i u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda gdje je održano ročište za mirenje između njega i Ostojića. Naime, iako je u jednom trenutku na ročištu koje je potrajalo oko pola sata Ostojić kazao kako je spreman povući tužbu pod uvjetom da mu se Grmoja javno ispriča, glasnogovornik Mosta na to nije pristao.

– Ne vidim zbog čega bih se ja trebao ispričati. Smatram da nikakve neistine nisam iznosio u svojim istupima, te se shodno tome nemam kome za što ispričavati – bio je ustrajan Grmoja u sudnici. Do idućeg ročišta koje je zakazano za srpanj sudac će od DORH-a zatražiti podatak o tome kako se utvrđivalo je li bilo praćenja i prisluškivanja Bože Petrova, te će također od saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, kojim predsjeda Ranko Ostojić, zatražiti anonimnu predstavku u kojoj se navodno nalaze informacije o praćenju čelnika Mosta.

Podsjetimo, Grmoja je svoje indicije o praćenju Bože Petrova temeljio upravo na toj anonimnoj predstavci koja je krajem prošle godine dostavljena Odboru za nacionalnu sigurnost, a USKOK je nakon provedene istrage te navode demantirao.

– Rekla-kazala sistem je apsolutno neprihvatljiv, a optuživati policijski i sigurnosni sustav bez dokaza je neozbiljno – komentirao je Grmojine optužbe Ostojić koji od njega u tom postupku osim novčane kazne od 400 dnevnih dohodaka traži i javnu ispriku.   

>>Ranko Ostojić na sudu: Tuži HDZ-ovca, bivšeg šefa tajne službe i voditelja

Komentara 8

NA
NaDiMaK_
16:09 09.05.2016.

"također od saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, kojim predsjeda Ranko Ostojić, zatražiti anonimnu predstavku" - pricip kadija te tuži, kadija ti sudi.

DU
Deleted user
17:01 09.05.2016.

OK poštnjaci iz MOST sad je MUP u vašim rukama, vrijeme je da nam otkrijete slikara svastike na Poljudu!

DU
Deleted user
16:52 09.05.2016.

Čuj ti frajera - optuživati policijski sustav bez dokaza je nedopustivo - a njegov šef i sudrugovi to čine cijelo vrijeme, optužujući hdz kao špijunsku i policijsku stranku. Ili se služe jednakim metodama pa znaju dobro što rade ili i lažu bez imalo srama. Grmoja, ne daj se! Tom čovjeku nisi ni na koji način narušio ugled, koji je on odavna izgubio nakon ulizivanja velikom vođi Zoletu :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije