Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u New Yorku

Grabar-Kitarović s mađarskim predsjednikom razgovarala o stanju između Ine i MOL-a

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Ured predsjednice
21.04.2016.
u 22:19

Dvoje predsjednika potvrdilo je važnost ulaganja dodatnih napora u jačanje strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i mađarski predsjednik Janos Ader razgovarali su u New Yorku o pruzi Budimpešta-Rijeka, plinovodu i stanju odnosa Ine i MOL-a i potvrdili važnost jačanja strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva, priopćio je ured predsjednice.

Grabar-Kitarović i Ader su se sastali na rubu tematske rasprave Opće skupštine Ujedinjenih naroda i razgovarali o važnosti prometnih koridora, cestovnih i željezničkih, "uključujući prugu Budimpešta-Zagreb-Rijeka, a u sklopu pitanja iz područja energetike, razgovaralo se o LNG terminalu na Krku, o plinovodu te o situaciji INA-MOL", navedeno je u priopćenju.

"Dvoje predsjednika potvrdilo je važnost ulaganja dodatnih napora u jačanje strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva", kaže se u priopćenju.
Dodaje se da je bilo riječi i o inicijativi Jadran-Balkan-Crno more u kontekstu prometne i energetske infrastrukture te razvoja digitalne
mreže.  

Grabar-Kitarović i Ader su potvrdili susret u rujnu, prigodom obilježavanja 450. obljetnice bitke kod Sigeta.

>>Česi šalju svoje policajce kao podršku Mađarima na zaštiti granice

>>Predsjednica Grabar-Kitarović na Balatonu se susrela s mađarskim predsjednikom Jánosom Áderom

Komentara 30

DU
Deleted user
22:37 21.04.2016.

evo..gledam..ovo jadno otvoreno..i mudrace..u njemu..pa oni pojma nemaju..o zivotu..ni voditelj..ni gosti..pa to je za umrit od smija..sako jada od neznanja i zabludivanja..

DU
Deleted user
07:57 22.04.2016.

Sto je na sve to rekao decko Mamic?

Avatar Melankolija
Melankolija
23:01 21.04.2016.

Sto misli o kilavoj vladi? Imala je mnogo misljenja o Zoranovoj vladi, a o ovoj levatskoj nista? Kraljica od Donjeg Vakufa i Gornje Maoce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije