Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fina objavila

Evo kako građani mogu doći do otpisa dugova ili odgode ovrhe

dugovi
Sanjin Strukić/PIXSELL
01.02.2015.
u 11:20

Vladinim mjerama se zahvaćaju dugovi građana kojima su računi blokirani 360 dana i dulje, a koji na dan 30.9.2014. godine imaju evidentiran dug do 35 tisuća kuna.

Financijska agencija (FINA) je na svojim stranicama objavila sve informacije o otpisu duga najugroženijim stanovnicima Hrvatske.

Na posebno otvorenim internetskim stranicama sada možete pročitati sve o kriterijima za otpis duga odnosno odgodu ovrhe te mjerama za otpis duga odnosno odgodu ovrhe, kao što možete i preuzeti sve potrebne dokumente i obrasce.

Vladinim mjerama se zahvaćaju dugovi građana kojima su računi blokirani 360 dana i dulje, koji na dan 30.9.2014. godine imaju evidentiran dug do 35 tisuća kuna, a koji ispunjavaju jedan od dva kriterija:

Kriterij A - osobe koje ostvaruju pravo na jednu od naknada iz sustava socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje, osobna invalidnina) ili

Kriterij B – osobe koje ostvaruju prosječne primanja do 2.500,00 kuna za samca odnosno 1.250,00 kuna po članu kućanstva, a koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive i nemaju u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogla koristiti ili prodati bez ugrožavanja osnovnih životnih potreba.

Više o otpisu dugova pročitajte OVDJE

>>Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna

>>Opačić sa šibenskim gradonačelnikom potpisala sporazum o otpisu dugova

Komentara 8

PE
PeroJoso
11:56 01.02.2015.

to se cini vrlo nepravedna odluka sto je sa onim kojin imaju dug recimo 36.000. Pomaze se jednom dijelu ljudi a drugom koji bi mozda imali vise sanse za novi pocetak nista.

KL
klokan13
14:11 01.02.2015.

Ovo je generalno čisti politički potez koji će istina nekome i pomoći. <međutim kriju se tu i oni koji su kod npr. svih teleoperatera dužni, koji uredno ne plaćaju komunalike ... Pitam šta s nama koji smo kao obrtnici, zahvaljujućii Linićevoj ( Vladinoj) nakaradi od predstečajne nagodbe u blokadi, a imamo drugostupanjsku presudu Visokog trgovačkog suda koju je FINA i nekakvo Nagodbeno vijeće stavilo van snage???? Ima li ikakve nade da se i nas netko sjeti= MI smo dužni samo zato šta je država oprostila kriminalcima u takvim firmama da rade šta žele i to pod zaštitom iste Vlade....

DU
Deleted user
19:46 01.02.2015.

A tko je nama kriv što smo uredno plaćali račune i imamo. Ovaj potez, naizgled socijalan i empatičan, je u skladu s komunističkim pogledima ovih vladara. Poruka je: nemajte ništa i živite neodgovorno, država će pomoći. Takva država nije za mlade, sposobne i ambiciozne. Oni će je napustiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije