Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

'Možda se Karamarko osjeća povrijeđeno, ali to je odluka premijera i predsjednice'

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.03.2016.
u 21:46

Na pitanje na čijoj će strani biti Most, ako se raziđu Karamarko i Orešković, rekao je da je Most uvijek na strani Vlade i provođenja reformi. "Ja čuvam leđa Vladi", istaknuo je Petrov.

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov rekao je u Dnevniku Nove TV da Vlada radi, investitori stižu i ministarstva intenzivno surađuju, odbijajući time tvrdnje o blokadi Vlade zbog nesuglasica, a prve rezultate njezina rada očekuje za šest mjeseci.

Na traženje da komentira izjavu Tomislava Karamarka kako premijer "još uvijek ima podršku HDZ-a, a kad je ne bude imao, više neće biti predsjednik Vlade", Petrov je izrazio zadovoljstvo zato što premijer Tihomir Orešković uživa potporu. 

 "Izabrali smo vrlo kvalitetnu osobu i ona to pokazuje svakog dana", rekao je Petrov, izrazivši  zadovoljstvo i što su se usuglasili premijer i predsjednica Republike. 

Smatra da izjava prvog potpredsejdnika Vlade i predsjednika HDZ-a nije prijetnja. "Mislim da nije namjera Karamarka rušenje Vlade, možda se osjeća povrijeđeno, ali to je odluka premijera i predsjednice", rekao je.

Na pitanje na čijoj će strani biti Most, ako se raziđu Karamarko i Orešković, rekao je da je Most uvijek na strani Vlade i provođenja reformi. "Ja čuvam leđa Vladi", istaknuo je Petrov.

Rekao je da mu je žao ako se misli da postoji blokada jer se radi intenzivno i surađuje veoma dobro, a nesuglasice koje izlaze u javnost su, kazao je, sporadične. Uvjeren je da će se ako i postoje trzavice one riješiti i stvari smiriti. Ključno je dati priliku ovoj Vladi, dodao je.

Istaknuo je da se već radi na reformi javne uprave, jednoj od krucijalnih reformi, za koju se Most zalagao, te da već postoje radni timovi i rokovi. 

Na pitanja o kadroviranju u javnim tvrtkama, odgovorio je da se zalaže za natječaje, a ne politička kadroviranja. No prije toga treba definirati strateške ciljeve, čega do sada nije bilo, rekao je.

Na pitanje o konkretnim mjerama i zakonima koje će Most predložiti, Petrov je naveo mjere za potporu mladim poljoprivrednicima, za što je udvostručen iznos tako da će dobiti 80 milijuna kuna više od planiranog; nastavak projekta LNG terminala; te zaštitu domaće proizvodnje, uz poštovanje europskih propisa.

U vezi s HNB-om, rekao je kako Most nikad nije htio kontrolu nad HNB-om niti zadirati u menatrnu politiku, nego smatra da svaka javna ustanova mira biti dostupna reviziji.

>>Karamarko prijeti Oreškoviću, i dalje je ljutit što nije prošao njegov kandidat za šefa tajne službe

Ključne riječi

Komentara 27

MA
Marko1337
22:36 29.03.2016.

Svakim danom sve je očitije da je most promašaj za hrvatsku zbilju.

ZI
zlo_i_naopako
22:01 29.03.2016.

Više i ne laže već prića bez veze..... same gl-uposti

DO
dobarsavjet
19:59 29.03.2016.

Pored tebe se neće ništa popraviti, tvoj mentalni sklop to nemože.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije