Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Bilićev razgovor na HRT 4 bio je senzacionalan – zbog onoga što se rijetko čuje

14.10.2014. u 13:35

U njegovoj emisiji „Glas za čovjeka“ u razgovoru s Nevenom Šimcem čuli smo o pripadnicima tajne policije i komunističke partije više nego u godinu dana na sva četiri TV programa HRT-a

Uživo, u ponedjeljak navečer i u reprizi u utorak ujutro, voditelj i urednik Branimir Bilić ovog nas je tjedna upoznao sa stanovištima uglednog pravnika, politologa, konzultanta i bivšeg diplomata Nevena Šimca. Njegov se objektivan glas o političkim prilikama u postkomunističkim, tranzicijskim zemljama, u hrvatskoj javnosti već odavno čuje i uvažava – najviše među onima koji, osim vlastitog glasa na izborima, nemaju nikakvog izravnog upliva na političke prilike.

Bilićev razgovor s gospodinom Šimcem nije ni po čemu bio senzacionalan – osim po tome što se ono što g. Šimac govori vrlo rijetko čuje na HRT-u. Nije nova stvar da su političke policije i komunističke partije u svim tranzicijskim zemljama prve vidjele što će se dogoditi i uspjelo im je i u novim uvjetima zagospodariti, ali je to jako teško čuti na programima HRT-a, mada većina ljudi neopterećenih politikom misli kao i dr. Šimac. Kod nas još nema ništa od lustracije, kao ni u Rusiji i Rumunjskoj. Takvo stanje stvari i ovo izdanje „Glasa za čovjeka“ unaprijedili su Branimira Bilića, htio on to ili ne, u prvog antikomunista Hrvatske televizije. Naš novi prvak, za divno čudo, u ovoj emisiji nije gnjavio sebe i druge svojom rječitošću.

>> Nova TV pokazala kako je zapravo proslavljen Dan neovisnosti u Saboru

>> U crnom petku HRT-a poniženi Mirela Holy, Ana Karić i Boris Buzančić

Komentara 50

GU
gustirna
13:44 14.10.2014.

Cut ce se puno vise kada padnu sa vlasti udbasi i udbaska djecica.

M3
Miške 3
13:58 14.10.2014.

Gospodin Neven Štimac je odličan. Poznavao sam njegovu majku, bila je kolegica s posla: prava dubrovačka dama, istinski rodoljub koja je odgajala svoju djecu ( troje) da moraju puno učiti, puno raditi i biti dobri ljudi. To se i vidi na dru Štimcu .Moj kompliment.

PR
pricalica
13:50 14.10.2014.

Bravo Branimire !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije