Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELOŽACIJE

Aktivistima prijete visoke kazne i zatvor

Živi zid
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
12.04.2014.
u 08:00

Samohrana majka mora platiti 40 tisuća kuna za intervenciju policije, užasnuti su aktivisti

Umjesto dosadašnjih prijava za remećenje javnog reda i mira te kazni od 160 kuna, sud nas sad kažnjava za ometanje ovrha prema Ovršnom zakonu gdje kazne iznose od tisuću do 40 tisuća kuna, i ako se ne plate u roku od osam dana slijedi zatvor. To znači da će naši aktivisti biti upućivani u zatvore, što do sada nikad nije bio slučaj – kazali su na konferenciji za medije aktivisti udruga Živi zid i Stop deložacijama.

Posve nakaradnom proglasili su i novu praksu da se intervencija policije pri deložacijama naplaćuje ovršeniku pa je tako samohranoj majci troje djece iz Pitomače, nakon deložacije iz kuće, poslan račun od 40 tisuća kuna za trošak angažmana stotinjak policajaca. Aktivisti tvrde i da je policija počela zabranjivati medijima prisutnost na deložacijama.

>> Policija iz kuće iznijela samohranu majku troje djece

Komentara 39

ZE
.zeitgeist.
08:13 12.04.2014.

Ovo su naznake fašističkog društva. Totalna zabrana prosvjeda, izražavanja mišljenja, zabrane medijskog izvještavanja, zabrana bilo kakvog pružanja otpora...

KO
komentatorxyz
08:30 12.04.2014.

A kad će nogometnim klubovima i Hr reprezentaciji slati račune za čuvanje? Ovog se nebi posramila ni Sj. Koreja.

DU
Deleted user
09:04 12.04.2014.

Je!, pa nije državni aparat za besplatno!!! To kaj mi plaćamo poreze, pitaj si Boga kud ti nofci idu! Ja sam eto, tako ostao zatečen prije dva dana...dobih doma rješenje sa suda da sam duužan platiti pristojbu na donijeto sudsko rješenje (jer, eeeto nisam znao da se mora plaćati sud ako se žališ drugostupanjskom sudu (trećestupanjskom itd., pa sve do Vrhovnog), zbog nekog majmuna koji te tuži...spor sam, eto, dobio, ali moram platiti troškove suda jer sam se žalio... Pa eto nam države koja ubire poreze iz kojih bi se takve stvari trebale naplaćivati...a ipak se ne naplaćuje nego se troškovi javnih službi uredno naplaćuju privatnim osobama... PITAM SE, čemu onda porez i koliko je Hrvatska zaista drugačija od Amerike??? Što se to iz mog uplaćenog poreza naplaćuje??? Doktori??? NEEEE, uredno plaćamo dopunsko i zdravstveno iz plaće i ostalih doprinosa, Vatrogasci? NEEEE - uredno ti ispostave fakturu - R1 račun poslije intervencije, u ovom slučaju policija???? NEEEEE - uredno ti poslije intervencije kao praaaava mala privatna tvrtka ispostave račun uredno uz račun fakturu troškova (u ovom slučaju =40.000,00kn). Tko je tu lud??????? Vojska??? Hmmm...jedino je to u punom smislu riječi državni aparat koji ne ispostavlja račune građanimai privatnim osobama za svoje intervencije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije